27 Ekim 2010 Çarşamba

Antrenman mı?

Belki kaçırmış olanlar vardır. Allen Iverson'ın kariyerindeki önemli anlardan biri. Asi kişiliğini daha iyi anlatan bir video daha var mıdır, bilmiyorum. Iverson, koç Larry Brown'ı karşısına almak uğruna kendisine neden antrenmana gitmediğini soran gazetecileri fırçalıyor. Antrenman mı? Video ve altyazısı aşağıda.


Allen Iverson - Practice

Big Fruity | Myspace Video



Allen Iverson: Size idmanı kaçırdığım söylenebilir. Eğer bir antrenör antrenmanı kaçırdığımı söyledi ve siz de bunu duyduysanız, doğrudur. Demem o ki, bu yıl tek bir idman kaçırmış olabilirim. Eğer birisi benim için "antrenmana gelmiyor" dediyse bu tek bir idman olabilir. Bu sene yaptığımız tüm antrenmanları düşünürsek bu yeterli. Eğer antrenman yapamayacaksam, idmana çıkamam. Sakatsam, sakatımdır. Bu kadar basit. Mevzu bununla alakalı değil, hiç alakası yok hatta. Demek istediğimi anlatabiiliyor muyum? Tabii ki konuşmak kolay. Ben bu takımın lideriyim ve burada oturmuş antrenmandan konuşuyoruz. Bakın, antrenmandan bahsediyoruz, maçtan değil, maçtan değil, maçtan değil. Maçtan değil. Değil, değil... Sahaya çıkıp uğruna öldüğüm, her seferinde son kez oraya çıkıyormuşum gibi oynadığım bir maçtan değil. Maçtan değil de antrenmandan konuşuyoruz. Ne kadar aptalca! Antrenmandan bahsediyoruz. Orada olmam gerektiğini ve yaptıklarımla örnek olmam gerektiğini biliyorum. Ben de zaten bunu bir kenara atmış değilim. Antrenmanın bana bir anlam ifade etmediğini söylemiyorum. Önemli olduğunu biliyorum, gerçekten. Ancak antrenmandan bahsediyoruz. Neymiş konumuz, antrenman mı? Antrenmandan bahsediyoruz! (gülüşmeler) Antrenmandan bahsediyoruz, antrenmandan! Maçtan değil. (gülüşmeler) Antrenmandan bahsediyoruz! Salona geldiğinizde, beni oynarken izlerseniz -beni oynarken izlediniz, değil mi?- her şeyimi verdiğimi görebilirsiniz. Şu anda antrenman konuşuyoruz, antrenman!

Muhabir: Ancak koç bundan bahsettiği sürece karşına bir sorun olarak çıkmaya devam edecek.

AI: Bakın, sizi anlıyorum. Benim için de komik, ilginç bir durum. Ancak konuştuğumuz şey idman, maç bile değil. Asıl önemli olduğu zamandan değil. Antrenmandan bahsediyoruz!

Muhabir: Eğer idman yapsaydın takım arkadaşlarını daha iyi hale getirebilir miydin?

AI: İdman yaparak takım arkadaşlarımı nasıl geliştirebilirim ki?

7 yorum:

  1. =) =)) bu video tabiki efsane videolarındandır. Şahsen burda idmanları gectim, belli başlı deplasmanlar dışındaki deplasmanlara da gideceğini sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  2. how the hell can i make my teammates better by practice? olay budur.

    "guti geldi necip'e işi öğretecek" "beşiktaşlı baskketçiler iverson'u iyi izlerlerse çok gelişirler" muhabbetlerine ilk ağızdan cevap vermiş adam.

    YanıtlaSil
  3. güzel günlerdi

    YanıtlaSil
  4. Aferin aferin adamın gelmesi heyecanlandırdı da yine işi Beşiktaşa bok atma kısmına getirdiniz !

    YanıtlaSil
  5. practice man! we're talkin about practice... bi an hiç susmıycak sandım :)

    YanıtlaSil