2 Ekim 2010 Cumartesi

Austin Rivers Duke'u Seçti

Foto: ESPN

Doc Rivers bu sezon içinde ailesine daha fazla vakit ayırmak istediğini belirtmiş ve yaz döneminde Boston’ı bırakabileceği sinyalini vermişti. Bunun en önemli sebeplerinden biri de lise son sınıfa geçen oğlunun yanında olmak ve onun en doğru okulu seçmesini sağlamaktı.

Doc Rivers Boston’daki görevinden ayrılmadı ama oğlu kendince en doğru kararı vermişe benziyor. Austin Rivers, önümüzdeki sezon Duke Üniversitesi’nde.

Esasında geçen yaz Florida’ya gitme kararı almıştı Austin. Fakat Billy Donovan’ın yönetiminde üst üste iki NCAA şampiyonluğu yaşayan Florida, o dönemden beri büyük düşüşte. Austin Rivers’ı etkileyemediler ne yazık ki.

Austin’i Kansas ve North Carolina da istiyordu. Chapel Hill’de pek iyi karşılanmayacağını söylemek için kâhin olmaya gerek yok.

Peki kimdir bu Austin Rivers? Doc Rivers’ın oğlu olmanın haricinde bir özelliği var mıdır?

Sorunun cevabı net: Evet!

1992 doğumlu Austin, 1.93 boyu ve atletizmiyle dikkat çekiyor. 18 yaş altı Dünya Şampiyonu olan ABD Milli Takımı’nın da yıldızlarındandı. Çok iyi bir şutör ve harika skorer içgüdülerine sahip. Eğer sınırlama olmasaydı liseden direkt olarak NBA’e gidecek yeteneğe sahipti. Duke’un oynadığı sistemde Gerald Henderson’ın rolüne soyunacağını ve daha ilk seneden çok başarılı olacağını düşünüyorum.

Bakalım yıldız oyuncuları görev adamı haline getirmesiyle tanınan Mike Krzyzewski, Austin Rivers’ı nasıl bir oyuncu haline getirecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder