7 Eylül 2010 Salı

Rakibe Saygı


ABD-Angola maçını kimin kazanacağını tahmin etmek için basketbol uzmanı ya da kâhin olmak gerekmiyordu. Tamamı NBA oyuncularından kurulu ABD, ikinci tura çıkmanın mutluluğunu üzerinde taşıyan Angola'ya karşı daha ilk çeyrekte 20 sayı farka ulaşarak 121-66'lık galibiyete ulaştı.

İki ülkenin son basketbol maçı 1992'de oynanmıştı. Michael Jordan, Magic Johnson ve Larry Bird'lü Rüya Takım, Angola'yı 116-48 yenmişti. Belki bu Amerika kadrosuna Rüya Takım denmiyor ama Angola'ya 18 sene sonra yaşattıkları kabusun değeri aynı. Chauncey Billups'ın liderliğinde, Kevin Durant gibi bir süper yıldızla, Kevin Love, Eric Gordon ve Rudy Gay gibi iş ahlâkı yüksek oyuncularla rakibine son ana kadar saygı duyup, güzel basketbol oynayarak turnuvanın en farklı galibiyetine ulaştı ABD. Sadece Danny Granger takımın bir parçası değilmiş gibi duruyordu, ancak onun da üzerine çok gitmemek lazım, kötü kokudan çok etkilendi herhalde.

Hırvatistan, Slovenya ve Brezilya gibi dişli ekiplerle turnuvanın başında karşılaştıktan sonra üst üste İran, Tunus ve Angola'yla oynamanın Birleşik Devletler'i olumsuz etkileyebileceğinden bahsediliyordu. Fakat Angola karşısındaki Amerika kadrosu gösterdi ki, karşılarına çıkan kim olursa olsun, bu oyuncular 40 dakikanın her saniyesini kendilerini tüm dünyaya kanıtlamak için yeni bir fırsat doğuruyor. Dillerinden düşmeyen tek bir cümle var: “Biz dünyanın en iyisiyiz.”

(Bu yazı Milliyet Gazetesi için yazılmıştır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder