13 Haziran 2011 Pazartesi

Final diğer notlar





MVP Dirk Nowitzki
Dallas Mavericks’in şampiyon olduğu final serisinin en değerli oyuncusu Dirk Nowitzki aldı. Alman yıldız bu tarz ödüllere alışık. Daha önce 2007’de NBA’in en değerli oyuncusu seçilmiş, yedi kez Avrupa’da yılın oyuncusu olmuş, 2002 Dünya Şampiyonası ve 2005 Avrupa Şampiyonası’nda MVP ödüllerine layık görülmüştü. Nowitzki, 33. doğum gününü kutlamasına bir hafta kala, belki de kariyerinin en önemli MVP ödülünü kazandı. Nowitzki, hayatında ilk kez bir organizasyonda şampiyon oldu.



Rick Carlisle tarihe geçti
Final serisi başlarken, NBA’de görev yapan 30 antrenör içinde yalnızca ikisi şampiyonluk kazanmıştı. Boston Celtics’i zirveye taşıyan Doc Rivers ve San Antonio Spurs ile kupalar kaldıran Gregg Popovich. Dallas Mavericks’in 2011 NBA şampiyonu olmasıyla bu sayı üçe çıktı. Rick Carlisle, antrenörlük kariyerinde ilk kez takımını zirveye taşıdı. Carlisle daha önce de oyunculuk döneminde Boston Celtics formasıyla 1986 yılında şampiyonluğa ulaşmıştı. 51 yaşındaki koç, hem oyuncu hem antrenör olarak NBA şampiyonu olan 11. isim olma başarısını gösterdi.



Cuban kesenin ağzını açtı
Mark Cuban, NBA’in en çok tartışılan takım sahiplerinden biri. İki buçuk milyar dolarlık servetiyle ligin en zengin takım sahiplerinden biri olan Cuban, görkemli bir şampiyonluk kutlaması organize etmeye hazırlanıyor. Dallas Belediye Başkanı Dwaine Caraway şehir bütçesinin kutlamalar maddi destek gerektiğini açıklamıştı. 52 yaşındaki Cuban ise başkanın bu çağrısından sonra “kutlamaların tüm masraflarını karşılama” sözünü verdi. Mark Cuban aynı zamanda bir NBA geleneği haline gelen “şampiyonluk yüzüğü” yerine yepyeni bir fikirle ortaya çıkacağını açıkladı. Cuban, yüzük geleneğinin eskidiğini ve Mavericks’in bu durumu değiştireceğini vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder