1 Ağustos 2011 Pazartesi

Spor Tarihinde Bugün


NOT: Spor Tarihinde Bugün, NTV SPOR'da Coşkun Çelik'in hazrıladığı güzel bir program. İzleyici olarak bizim kanalın en sevdiğim kısımlarından biri. Coşkun Çelik yıllık izindeyken nöbeti devralmak bana düştü. Onun kadar olamasa da kendimizce bir şeyler karalıyoruz. 21 Temmuz - 1 Ağustos arasında nöbet bende, sonra alıştığınız kaleme geri dönecek Spor Tarihinde Bugün.


1 Ağustos 1996

Michael Johnson’ın tarihi dublesi

Atlanta’daki olimpiyat oyunları öncesi Amerika Birleşik Devletleri’nin öne çıkardığı en büyük yıldız, şüphesiz ki Michael Johnson’dı. Olimpiyat elemelerinde 19.66 koşarak Pietro Mennea’nın 17 yıllık 200 metre rekorunu kıran Johnson, Atlanta’ya çok formda gidiyordu. Hedef, olimpiyat tarihinde hiçbir erkek atletin yapamadığını yapıp, hem 200 hem de 400 metrede altın madalyaya ulaşmaktı.

Michael Johnson için üretilen özel ayakkabı, olimpiyat oyunlarının en popüler haberlerindendi. “Altın ayakkabılı adam” olarak anılan Michael Johnson için özel olarak üretilen çivili ayakkabıların sol teki 44.5; sağ teki 45 numara olarak hazırlanmıştı.

29 Temmuz’da dublenin ilk ayağını çok rahat tamamladı Johnson. 400 metre finalini bir saniye farkla kazandı. Artık gözler 1 Ağustos 1996’daki 200 metre finaline çevrilmişti. Frankie Fredericks ve Ato Boldon gibi önemli sprinterlere karşı yarışan Johnson, 19.32 ile dünya rekorunu kırdı ve tarihe geçti.

Johnson’ın 200 metre dünya rekoru 13 sene sonra Usain Bolt tarafından kırılsa da, Olimpiyat oyunları tarihinde hâlâ hem 200, hem de 400 metreyi kazanabilen bir erkek atlet bulunmuyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder