23 Ağustos 2010 Pazartesi

İspanya-ABD Notları



  • Krzyzewski’nin ilk beşinin değişilmez ismi Rajon Rondo, hiç oyuna girmedi. Ricky Rubio’nun Rajon Rondo’nun baskısı karşısında neler yapacağını merakla bekliyorduk. Şahsi fikrim Coach K'in bunu şampiyonaya saklamak istediği yönünde.
  • Kevin Durant takımın lideri olduğunu bu maçta iyice hissettirdi. Rahat sayı üretebilme avantajını İspanya karşısında çok net bir şekilde ortaya koydu. Marc Gasol-Tyson Chandler gerginliğindeki müdahalesi bunun bir göstergesiydi.
  • İspanya anlaşılması güç bir şekilde ABD’nin temposuna ayak uydurdu. Bir daha karşılaşmaları durumunda aynı hataya düşeceklerini sanmıyorum. 
  • Gerçi hak vermek lazım, pota altında Marc Gasol 12’de 5 gibi düşük bir isabet oranı tutturunca İspanya topu boyalı alana indirme konusunda biraz imtina etti. 
  • ABD ilginç bir kararla son topu alan savunmasıyla karşıladı. İspanya bunu fark etmekte gecikti ve köşede tuzağa düştüler. Kevin Durant’in bloğu maçı kazandırdı. Ancak bu ABD'nin iyi alan savunması yaptığı anlamına gelmesin. 
  • ABD kadrosu gerçekten maç içinde rakibini çok hafife alıyor. Bazen pozisyonları o kadar hazırlıksız kullanıyorlar ki, anlaşılması güç. Kevin Durant, Andre Iguodala, Gay gibi oyuncular bire bir fırsatı yakaladılar mı düzen dışına çıkıp atış kullanmayı çok seviyorlar. 20 de top kaybı yaptılar. 
  • Maç boyunca hücumda tartışmalı kararlar veren Derrick Rose’un en kritik anda Marc Gasol üzerinden attığı sol turnike çok etkileyiciydi. 
  • Stephen Curry ve Eric Gordon ikilisi aynı anda sahada kaldı. Yanlış karar olduğunu görmesi uzun sürmedi. Amerika’nın en kuvvetli yönü baskı savunması. Curry-Gordon ikilisi ABD’nin en kötü baskı yapan kısa ikilisi. 
  • Ricky Rubio Jose Calderon’a rağmen şu anda İspanya’nın en iyi oyun kurucusu. O sahadayken hücum çok daha iyi işliyor. Ancak savunmada Derrick Rose’un karşısında duramadı bile. Rose sürekli yanından geçti. 
  • Juan Carlos Navarro keşke NBA'de kalsaydı. Çok özel bir skorer.
  • Cristiano Ronaldo kız arkadaşı Irina Shayk ile birlikte maçı izledi. Hanımefendi pek bir güzelmiş, Allah mesut etsin. 


11 yorum:

  1. Çok futbol yazarı yorumu olacak ama Marc'ın abisi gelseymiş sonuç farklı olurmuş gibi geliyor bana. Gerçi o zaman Kobe gelseydi denebilir; ama ABD'nin yıldızlardan yoksun kadrolarına zaten alışkınız. (Rondo'yu, Durant'i Westbrook'u, Billups'ı falan da anında satarım) ama Pau Gasol gelseydi İspanya tadından yenmezdi gerçekten.

    Stephen Curry ve Eric Gordon meselesine kelimesi kelimesine katılıyorum.

    Bir de marjinal yorum yapayım. Her ne kadar biraz dağınık gözükse de, Derrick Rose'un turnuvada geçen turnuvalarda Carmelo'nun üstlendiği rolü üstleneceğini tahmin ediyorum. Hadi hayırlısı.

    YanıtlaSil
  2. maçı izlememekle beraber son maddeye şiddetle katılıyorum

    YanıtlaSil
  3. Derrick Rose'un neden böyle yaptığını anlayamıyorum pek. Fazla mütevazı kendisi, takım hücumda skor buluyor zaten ben savunma yapsam yeter falan diyor anlamsızca. Halbuki her drive'ının alacağı bir faul veya atacağı bir turnikeyle 2-3 sayı olacağının farkında değil. Dün de son 4 sayıda girdi içeri attı yani. Acilen birinin kafasına vurması lazım Durant'le birlikte bu takımın lideri sensin diye.

    YanıtlaSil
  4. buna ek olarak şunu söyleyebilirim:
    ricky rubio topa baskı yapayım,top çalayım derken inanılmaz hatalar yapıp kolay geçilebiliyor.biraz daha dikkatli olması lazım.marc gasol ise resmen şaşkın ördek yavrusu gibiydi ve sahada uyudu.bir pozisyonda rubio nun çok güzel bir asistini yedi

    YanıtlaSil
  5. Maçın en güzel anı son saniyedeki Durant bloklarıdır :D

    YanıtlaSil
  6. Rose'un frenlerinin iyi tutmaması bi gün pahalıya mal olabilir gibi geliyor. Ayrıca İzmir ve Pau Gasol ile alakalı birşey vardı , yorumcu olarak geleceğine dair. Yoksa ben mi yanlış anladım ? Boşu boşuna turnuva boyunca Gasol aramayayım sağda solda :).

    YanıtlaSil
  7. @İsa
    yorumcu mu bilmiyorum ama gelecek evet, doğru. takımın yanında olacağım gibisinden konuşmuştu gasol.

    YanıtlaSil
  8. Rondo'yu şampiyonaya saklamak garip bir tercih. Sonuçta Rondo ile Rubio'ya baskı yapma kartını biz biliyorsak İspanya teknik kadrosu da biliyordur. Bence denenmemesi de bir risk. İspanya'nın bu oyuna karşılık nasıl bir taktik izleyeceğini de görebilirlerdi.

    YanıtlaSil
  9. Rubio'nun kesinlikle abartıldığını düşünüyorum.Çok iyi bir saha görüşü olabilir ama bu tek başına pek birşey ifade etmiyo,fiziksel olarak çok güçsüz,savunması da top çalmaktan ibaret,şutları da gayet yetersiz son hücumda yediği bloğu gördük..Rose Rubio'yu çiğ çiğ yer..

    YanıtlaSil
  10. inside hoopsun haberine göre rondo kadrodan kesik yiyecek ve Türkiyede forma giyemeyecek.. Bana çok iddialı bir haber gibi gelse de haber kaynağı sağlam

    YanıtlaSil
  11. navarro'nun üçlük turnikesini izmir'de göremezsem hayat daha anlamsız olacak.

    YanıtlaSil