15 Ağustos 2010 Pazar

Mike Krzyzewski Röportajı

Coach K ve Olimpiyat için yapılan şampiyonluk yüzüğü. (Büyük fotoğraf için tıklayınız.)

Türkiye'deki Dünya Şampiyonası'na son olimpiyat şampiyonu unvanıyla gidiyorsunuz. Fakat kadronuz bu sefer biraz daha farklı. 
Biraz değil, epey farklı.

Peki bunu bahane olarak kullanmayı düşünüyor musunuz?
Hayır, ancak durumu anlamak lazım. Genç ve yetenekli oyunculardan kurulu yepyeni bir kadromuz var. Takımımızda 21 yaşında beş oyuncumuz var, iki kişi de 22 yaşında. Ancak çok iyi oyunculara sahibiz. 2008'deki gibi bir kadromuz yok. Burada genç isimlerin performansını göreceğiz.

Özellikle Türkiye'deki NBA severler ABD Milli Takımı'nı izleyeceği için çok heyecanlılar. Siz Türkiye yolculuğu öncesinde neler hissediyorsunuz? Türkiye hakkında neler biliyorsunuz?
Türkiye'de olacağımız için de çok heyecanlıyız. Ben daha önce Türkiye'de bulunmadım fakat duyduklarım harika. İnsanlar İstanbul gibi dünyanın en büyük şehirlerinden birinde olmanın keyfini çıkarmam gerektiğini söylüyor. Ülkemizi, harika bir ülkede temsil edeceğiz.



ABD eksik kadroyla gelse bile şampiyonluk adayları arasında gösteriliyor. Sizce şampiyonluğun diğer adayları kimler?
Biz her takıma saygı duyuyoruz. Geçmişte kazanmış takımlardan bahsedersek İspanya son dünya şampiyonu. Onları Olimpiyat Oyunlarında yenme şansına ulaşıp altın madalya kazanmıştık. Arjantin tecrübeli oyuncularıyla her zaman iddialı. Yunanistan sanki her turnuvaya aynı kadroyla katılıyor. Şampiyonada birçok iddialı takım var ve ev sahibi Türkiye'yi de bunların dışında tutamazsınız. Türkiye kendi topraklarında oynayacak. Bu çok büyük bir gurur.

Gelelim bu sezonki NCAA şampiyonluğuna. Bilhassa turnuva başlarken neredeyse kimse sizi şampiyonluğun favorilerinden biri olarak görmüyordu. Nasıl oldu da aradan sıyrılmayı başardınız?
Ben oyuncularımla gurur duyuyorum. Büyük karaktere sahip bir takımımız vardı. Bu yüzden ABD Milli Takımı'nın da aynı gelişimi göstereceğini düşünüyorum. Sonuçta maçı kazananlar oyunculardır. Biz de oyuncularımız sayesinde Butler'a karşı çok dramatik bir maç kazanarak şampiyon olduk. Çok dramatik bir final oldu. 70 bin kişinin önünde kazandığımız için kendimi çok şanslı hissediyorum. Şimdi gelecek sezonu düşünüyoruz. Umarım bir şampiyonluk daha kazanırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder