20 Ağustos 2010 Cuma

Anket Sonucu


Soru: ABD Şampiyonada Ne Yapar?

Şampiyon olur: 83 (26%)
Final oynar: 86 (27%)
Yarı Final oynar: 110 (35%)
Çeyrek Final oynar: 22 (7%)
İkinci Tura kalır: 13 (4%)
Toplam oy: 314

Yarı final ve üstü %89 oy almış. Demek ki ABD'nin bu eksik kadrosuna rağmen iyi iş çıkaracağını düşünenler ağır basıyor. Ben de yarı finale kadar çıkacaklarını, gerisinin çok da kolay olmadığını düşünüyorum.

Yine birbirinden güzel yorumlar geldi. Adsız olmayanlar içinden bazı kısımları aldım, tavsiye ederim. Ayrıca reggie31 lakabıyla yazan arkadaşın da eline sağlık. Müthiş çalışma olmuş.


Hakan Celep: 
Avrupa'nın disiplinli ve taktiksel açıdan Koç K'nin çözebileceğinden çok daha ötesinde setlere sahip İspanya Amerika'yı yarı finalde eleyecektir. Koç K'nin Yunanistan maçından sonra oyuncuların adlarını dahi bilmemesi, pick&roll savunmasını bile yaptıramaması zihnimizde. İspanya ki çok daha ötesinde özelliklere sahip. Eğer İspanya, Amerika'ya elenirse bence çok büyük bir sürpriz olur.

Cemil Cihan Özalevli:
Amerika'nin bir artısı var. Çoğu pivot oyuncusunun aksine Chandler ve McGee cok hızlı ayaklara sahip. Çok fazla skor tehdidi yok ama savunmada hızlı ayaklarıyla yardıma çabuk bir şekilde gelebilirler. Özellikle de uzun kollarıyla çok büyük blok tehditi oluşturuyorlar.

basket2.com: 
Turnuvalar en başta mental açıdan güçlü olmakla kazanılıyor. Bunun en güzel örnekleri sırbistan ve yunanistandır. Takım içi çok göze çarpan bir sorun olmazsa ABD şampiyon dahi olur.

Özak: 
ABD'nin dezavantajları oldukça fazla. Takım olmamaları (herkesin yeni olması) tecrübesizlikleri ve en önemli zayıf pota altı!
Hepimiz biliyoruz ki bu tarz turnuvalarda başarı savunma+pota altı gücüyle gelir.

Ozan_Kartal: 
Bir yere kadar gidecekler tabiki ama İspanya, Yunanistan, Arjantin gibi takımlara karşı kesinlikle zorlanacaklar. Yetenekli oyuncularının göstereceği performansa ve alışık olmadıkları sıkı zone defansa gösterecekleri reaksiyona bağlı.

Siriusjames: 
Amerika'nın savunmada pota altını sert tutarsa başarılı olacağını hatta şampiyon olacağını düşünüyorum ben. Hücumda çok rahat olacaklar çünkü bu skor potansiyeliyle. Önemli olan savunmaya konsantre olmaları bence.

Çikozi: 
İspanya,Brezilya,Arjantin ve Yunanistan gibi takımlar tecrübeleriyle favoriler.Bu takımlar ABD ile oynayacakları maçlarda sert, provoke edici savunmalarla Durant, Rose, Gay gibi genç oyuncuları çabuk sinirlendireceklerini düşünüyorum. Açıkçası büyük bir tecrübe eksiklikleri var ve bu turnuva ilerledikçe ön plana çıkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder