23 Eylül 2010 Perşembe

Lokavt Kapıda Mı?


NBA’de oyuncular birliği ve takım sahipleri arasındaki mevcut toplu iş sözleşmesinin bitmesine dolu dolu 10 ay var. Kurallar gereği iki taraf da sezon devam ederken görüşemediğinden, 30 Haziran’da bitecek sözleşmenin yenilenmesi için takvimde uygun bir zaman da yok.

Tercüme etmek gerekirse: Lokavt ya da grev kapıda!

Takım sahipleri oyuncu maaşlarının çok yüksek olmasından şikayetçi. Bunun için oyuncuları suçlamaları saçma. Bu yaz Darko Miliçiç’ten (20 milyon dolar) Rudy Gay’e (84 milyon dolar) birçok oyuncu –kibar tabirle– ederinden fazla ödeyenler takım sahipleriydi.

Oyuncuların argümanı da sağlam temellere dayanıyor. Yıllardır “zarar ediyoruz” diyen takım sahipleri, bu yıl az da olsa kâr ettiler. Basit bir matematik hesabıyla, salary cap’in yükselmesi bunun bir kanıtı. Ayrıca tribün gelirlerinin azalması, oyuncuların maaşlarından önce gelen bir sorun. Takım sahiplerinin esas probleminin yeteri kadar kâr etmemek olduğu ortada.

Lig yönetimi, toplam gelirin %57’sine sahip olan oyuncuların yüzdesini düşürünce her şeyin düzeleceğini düşünüyor. Kolayı seçiyor yani.

Yorumunuz ne olur, bilmiyorum. Ben bu işte oyuncuların yanındayım. Şimdilik iki taraf çok uzak görünüyor ve 2011-12 sezonunun geç başlaması kuvvetle muhtemel.

Başlarsa tabii...

2 yorum:

  1. bence suçu oyunculara ve oyuncu maaşlarına atmak en kolayı, takım sahiplerinin daha kötü yöneticilik yapmaları ve oyuncuların bi kısmına hak ettiklerinden fazlasını vermesi olayı bu boyutlara getiriyor. ( En azından bildiklerimden bu yorumu yapabiliyorum)

    YanıtlaSil
  2. İşçiler toplam gelirin yarısından fazlasını almalı,olaya sınıfsal bakıyorum ben.Grevi destekliyorum..

    YanıtlaSil