23 Eylül 2010 Perşembe

Yine Calipari, Yine Skandal

Eric Bledsoe ve John Calipari

Geçen hafta Birmingham News gazetesinde çıkan bir haber, NCAA takipçilerinin pek de dikkatini çekmemiş olabilir. Kentucky Üniversitesi’nde geçirdiği tek yılın ardından erken profesyonel olma kararı alan Eric Bledsoe’nun şüpheli kolej kariyeri üzerindeki sis perdesi, soruşturma ilerledikçe yavaş yavaş kalkıyor.

Lise eğitimini Alabama eyaletindeki Birmingham’daki Parker Lisesi’nde tamamlayan Bledsoe’nun transkriptinde birkaç sorun var. İlk sorun, Cebir III dersini Cebir II’den önce alması. Normal şartlarda Cebir II okumamış birinin Cebir III okumasına imkan yok. Okulun eski müdürü Joseph Martin’e neden Bledsoe’nun bir sonraki dönem alması gereken dersi daha önce aldığı sorulduğunda gelen cevap da ilginç: “Bu sır benimle mezara gider.”

Eğer size yeteri kadar karışık gelmediyse, Eric Bledsoe’nun dört yıllık transkript’inde A olarak görünen bu ders notunun esasında C olduğunu öğrendiğinizde neler düşüneceğinizi merak ediyorum.

NCAA soruşturması devam ediyor, ancak belgeler ortada. Daha önceki benzer davalara bakılırsa, Kentucky’nin ihmal yüzünden ceza alacağını, bu sezon Los Angeles Clippers’ta oynayacak Bledsoe’ya bir şey olmayacağını ve Calipari’nin de hayatına hiçbir şey olmadan devam edeceğini söylemek mümkün. Asıl soru, daha önce çalıştırdığı iki takımın dereceleri benzer suçlardan lağvedilen Calipari’nin üçüncü kez benzer bir olayla karşılaşırsa ne yapacağı.

Tek korkum var, Calipari’nin bu kötü şöhretinin Enes Kanter’in soruşturmasını etkilemesi. Şu anda Kentucky’nin ya da Fenerbahçe’nin isteği Enes’in geleceğinden önemli değil. Umarım Kanter önümüzdeki sezonu en verimli şekilde geçirir. Çünkü beklentimiz çok büyük. Enes, 2011 NBA Draftı’nda ilk beş sıradan seçilmeli. Başka yolu yok!

Orijinal haber için şu linki kullanabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Enes Kanter bir sakatlık problemi yaşamaması halinde Türkiye tarihinin en iyi basketbolcusu olacaktır. Umarım saha dışı etkiler onu ve basketbolunu etkilemez

    YanıtlaSil
  2. Mehmet Alper KOÇ23 Eylül 2010 23:29

    Enesin NCAA de oynayıp kendisine ve oyununa yapacağı katkının çok daha fazlasını geçtiğimiz ve önümüzdeki senelerde FB Ülkerle oynayarak edinebilirdi... Kendisine İsmail Şenol'un beslediği sempatiyi beslemem imkansız. Apar topar Amerikaya gitmesi, akıl hocalığını yapan insanlar ve Callipari ile yollarının kesişmesi ve üstad Murat Murathanoğlunun konuya bakışı her şeyi açıklıyor zaten.

    YanıtlaSil