13 Ocak 2012 Cuma

Ayna dinleyen Clippers taraftarı?


Son günlerde "NBA maçında Ayna şarkısı çalınmış, ne mutlu" tarzında nidaları sosyal medyada görmek mümkün. Evet, Los Angeles Clippers'ın Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks'ı ağırladığı maçta Türk şarkıları çalındı ve Ayna'nın Ceylan şarkısıyla yapılan dans da bunlardan biriydi. Ortada dolaşan, haberlere konu olan video gerçek.

Bu kadar sıkışık bir fikstür varken, Oakland yöresindeki insanların Milwaukee maçına ilgi göstermeyeceğini hesaplayan Warriors yönetimi akıllı bir hamleyle California'daki Türkleri hedeflemiş ve Ersan İlyasova'yı görmek için bilet alabilecek Türklerin sayısını artırabilmek için "Türk gecesi" düzenlemiş. Hatta ev sahibi Blake Griffin Türk Gecesi'nde bizim Ersan'a pek de misafirperver davranmamıştı.

Ancak bu yeni ve Türklere has bir uygulama değil. NBA'de bu bir pazarlama taktiği olarak sık sık kullanılır. Hatta güzel de bir makale var bununla ilgili. Birkaç örneğini vermek gerekirse Filipin gecesiİran gecesiAsya gecesi ve Polonya gecesi gibi özel programlar vardır. O yüzden bunu doğru değerlendirmek gerek. Mevzuyla ilgili en güzel sözü Kaan abi söylemişti. Yazıyı internette bulamadım ama kitapta vardı: "NBA cebinizdeki son kuruşun peşinde!"

1 yorum:

  1. Hido, Toronto'dayken Indiana-Toronto maçı Türk Gecesi olarak organize edilmişti. Bizim adımıza gayet de güzel geçmişti. Maç sonu Hido da yanımıza gelip teşekkür etmişti.

    http://omerlaziale.blogspot.com/2009/11/turkish-night.html

    YanıtlaSil