4 Ocak 2012 Çarşamba

Zach'in dizi


Geçen yıl bir Neurosport maçında sol diz ön çapraz bağım koptu. Sıçradıktan sonra yere düşünce dizim döndü. Öyle büyük bir acı hissettim ki, ben diz kapağımı yerinde bulamayacağımı düşünüyordum. Etrafımdakiler bir ses duyduklarını söylüyorlar ama ben onu hatırlamıyorum. Doç. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu harika bir ameliyat geçirmemi sağladı, fizyoterapist Murat Çağlar sayesinde de tekrar yürümeye başladım. O günlerden bu yana diz sakatlıklarıyla ilgili haberler daha çok dikkatimi çekiyor, içimde o acıyı hissediyorum. Benimki algıda seçicilik mi, gerçekten mi böyle oldu bilemedim, ancak 2011 yılında ön çapraz bağı kopan birçok sporcu var Türkiye'de. Franco Cangele, Mirsad Türkcan, Kerem Gönlüm ve Ersan Gülüm o sakatlıkları yaşadılar.

NBA'de de yeni sezonla birlikte sakatlıklar başladı. En çok içime oturan, Zach Randolph'un sakatlığıydı. Üzerine OJ Mayo düşünce, iç yan bağlarında yırtık oluşmuş. Yırtık ciddi değilse, ameliyatsız tedavisi de mümkün bu sakatlığın. Altı hafta boyunca enjeksiyonla bağın kendi kendini tamir etmesini sağlıyorlar. Sabri Sarıoğlu'nun yaşadığı sakatlık da böyleydi. İki hafta da fizyoterapiyle güçlendirme çalışmaları eklendi mi, yeniden kendine gelir. Ancak Zach'in sakatlığının daha dramatik bir kısmı da var. Randolph, bundan altı sene kadar önce aynı dizden artroskopik mikrofraktür ameliyatı olmuştu. Aynı ameliyatı geçiren Allan Houston, Chris Webber, Greg Oden, Jamal Mashburn gibilerinin durumunu biliyoruz. Özellikle uzunlarda sakatlık sonrası dönüşün hızlı olmaması gerekir. Bu yüzden sekiz haftadan bile fazla göremeyebiliriz Zach Randolph'u. Bu, Memphis için 2011-12 sezonunda işlerin daha da zor olacağı anlamına geliyor.

Yazık, geçen sene bu kadar iyi oynamışken, Rudy Gay'in dönüşüyle tam kadro olmuşken, takımın en iyi oyuncusunun sakatlanması da onlar için üzücü. Zaten daha önce Darrell Arthur sezonu kapamıştı, şimdi de Zach yok. Saygı duyduğum Lionel Hollins'in buradan nasıl bir dönüş yapacağını görmek istiyorum. İlk hamle Dante Cunningham olmuştu, şimdi Marreese Speights'i aldılar. Başka bir basketbol oynayacaklar bir süreliğine. Merakla bekliyoruz.

1 yorum:

  1. ben de sol dizimden garip bi sakatlık yaşamıştım zamanında, diz kapağım kırılmıştı. çim sahada futbol oynarken, seri bir arkadaş "snowboard" pozisyonunda sol dizime çarpmıştı kayar bir şekilde.

    gözümü açıp bacağıma dooru baktığımda, acayip bir şişlik görmüştüm; ama perspektif merspektif kalmadığı için ayağımın kırıldığını zannetmiştim. sonra anlaşıldı ki o gördüğüm şey olması gerekenden 90 derece yanda duran diz kapağımmış.

    patella kırığı dedikleri şey işte; ama o zamanlar daha iyi bir insandım heralde ki bağların hiç birine birşey olmadı, iç dış, çapraz düz. yeditepe üniversitesi'nin ilgili departmanında eğitim hayatını devam ettiren arkadaşlara "örnek vak'a" diye gösterilen görüntüler benim dizime ait :)

    ben de diz sakatlıklarına dayanamıyorum. hani bir aktör olsam ve bir sahnede ağlamam gerekse, shaun livingston'ın videosunu açar 3-5 defa izlerim, yeterli olur heralde. benimki kötünün iyisi şeklinde biten bir olay; ama paylaşmak istedim. anı işte.

    zach randolph'a da geçmiş olsun, ben de severim dobiyi, dönecektir sorunsuz diye umut ediyorum.

    mcege

    YanıtlaSil