5 Ocak 2012 Perşembe

Marcus Slaughter

slaughternation44.blogspot.com adresinden alıntıdır

Marcus Slaughter...

San Diego State gibi basketbol geleneği olmayan bir okuldan parlayan az sayıdaki isimden biri. Okuldaki ilk iki senesini geride bıraktıktan sonra NBA gözlemcileri tarafından ön plana çıkarılan Slaughter'ın adı 2005 NBA draftı için geçiyordu. Ancak her draft zamanı olduğu gibi dedikodular yüzünden öyle bir bilgi karmaşası oldu ki, rüzgârı arkasına alan Yaroslav Korolev, Ian Mahinmi ve Gerald Green gibi şişirilmiş yetenekler ilk turda seçildi. Bu Ersan İlyasova, Monta Ellis ve Marcin Gortat gibi isimleri ikinci tura düşürürken; Marcus Slaughter gibi arkası sağlam olmayan bazı oyuncular draft öncesi çekilmek zorunda kaldı.

2006 draftı ise çok iyi okulların iyi oyuncularını barındırıyordu. Duke, Connecticut, Memphis, Villanova, Washington, Kentucky gibi şöhretli okulların yetenekli basketbolcuları draft edilirken; Marcus Slaughter'a yer kalmadı. Her ne kadar atletik, ribaund sezgisine sahip, ve açık alanda iyi bir bitirici olsa da; 2.03 boyunda ve şut atamayan basketbolcunun NBA'de yeri olmadığını düşündü takımlar.

Pınar Karşıyaka hemen devreye girdi. Kulüp, Slaughter'ın üzerine kurduğu takımla kötü bir sezon geçirdi belki; ama Marcus kendini gösterdi. Miami Heat ile yaz ligi oynadı, son anda kadrodan kesildi.

İsrail, Fransa ve Almanya'da geçen üç sezonun ardından 25 yaşında Avrupa'nın en iyi ligi ACB'ye transfer oldu Slaughter. Valladolid ile harika bir sezon yaşadılar ve Unicaja'nın bir galibiyet arkasında playoff'u kaçırdılar.

Bu performans, Slaughter'ın Euroleague seviyesine yükselmesini sağladı. Marcus bu fırsatı da harika kullandı. Şehrini sevdiğim takım Brose Baskets, belki B Grubu'nda TOP 16 yarışının dışında kaldı, ancak Marcus Slaughter istatistikleriyle dikkat çekti. Neredeyse her hafta en iyi 10 harekete giren güzellikte işler yapan Slaughter, %56.4 şut oranıyla 11.8 sayı-7.2 ribaund-1.5 asist-1.7 top çalma ve 1.4 blok ile oynadı. Sıradaki durak neresi olur bilinmez, ancak en üst seviyede basketbol oynayabildiğini kanıtlayan Marcus Slaughter'ın artık Euroleague'den düşmeye pek niyeti yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder