5 Ocak 2012 Perşembe

Budinger'ın zamanı


Chase Budinger'ı bilirsiniz. 2006 yılında henüz lisedeyken ABD'de yılın voleybolcusu seçilmiş, atletik yetenekleriyle dikkat çeken özel bir yetenek. Kolejde basketbolu tercih etmesiyle kariyeri farklı bir yola girdi.

NBA kariyeriyse geçen sezon, Shane Battier'i Memphis Grizzlies'e gönderen takasla birlikte değişti. Chase Budinger, Houston Rockets ilk beşinin değişilmez ismi oldu. Son iki ay boyunca o rolüne alıştığını ve iyi oynadığını söylemek gerek. Yine de "Playoff hedefi olan bir takımın ilk beş oyuncusu Budinger olur mu?" sorusuna net bir cevap vermek zor.

Belki bu sezonu görmek daha doğru olur. Ancak ilk altı maç gösterdi ki, potansiyel barındırmasına rağmen Budinger'ın oyununda zerre kadar gelişim yok. Kevin McHale de aynı fikri paylaşıyor olmalı ki kritik anlarda kenarda oturtmayı tercih ediyor. Ortalama 23 dakika sahada kalan Bud, atletik yeteneklerini nasıl istatistiğe çevirebileceğini çözebilmiş değil. Onun gibi hızlı, uzun kollara sahip ve atletik bir oyuncunun 1.7 ribaund, 0.7 top çalma ve 0.2 blok istatistiklerine sahip olması kabul edilemez. Daha da ilginci, Budinger altı maçta sadece üç kez faul çizgisine gitmiş. Anlaşılan o ki, Budinger sadece köşelerden şut atarak ekmeğini kazanmayı sürdürmek istiyor. Zira o alanda ligin iyi isimlerinden birisi. Köşelerden kullandığı üçlüklerde %62 gibi muhteşem bir oran yakalamış durumda. Ancak o kadar, fazlası yok.

Ne yazık ki mevcut Houston Rockets kadrosunun bundan fazlasına ihtiyacı var. Kadroda yaratıcı özelliğe sahip en büyük oyuncu Kyle Lowry. Kevin Martin ve Luis Scola'nın yaratıcılıkları bireysel skor üretiminin ötesine geçmiyor. Jonny Flynn'in de az süre aldığını düşünürsek (ki bu durumun zamanla değişeceğini sanıyorum), Budinger'ın en azından penetreleriyle Houston hücumlarına yeni bir boyut katabilme imkanı var.

Bakalım Air Bud, eline geçen bu fırsatı kullanabilecek mi? Kullanmalı, çünkü onu izleyenlerin söylediğine göre dünya çapında voleybolcu olabilirmiş. Umarım o kariyeri sadece köşeden üçlük atmak için bırakmamıştır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder