28 Temmuz 2010 Çarşamba

Arşivden: Yoğun ilgiye istinaden...


Eminem’in son bombası “We Made You”, bu sözlerle başlıyor...




(Nisan 2009'da Billboard için yazıldı...)




Eminem’in son şarkısında vermek istediği bir mesaj var. 36 yaşındaki Marshall, Kim Kardashian’dan Lindsay Lohan’a, Brittney Spears’tan Sarah Palin’e Birleşik Devletler’in skandallar yaratan ünlülerine kimsenin kızamayacağını, çünkü onları halkın yarattığını söylüyor. Gerçi sözlerin tamamı incelendiğinde, Eminem esasında “sahte ünlülerin” bu ilgiyi yaptıkları saçmalıkların kılıfı olarak görüklerini düşünüyor. 


We Made You’nun klibi de çok eğlenceli. Eminem söze “Jessica Simpson, haydi söyle şu nakaratı” diye başlıyor ve hayli göbekli bir Jessica Simpson ile klibe giriş yapıyoruz. Dina Rae’nin etkileyici sesi fondayken, Eminem klipteki tüm ünlüleri tek sıraya dizmiş bir şekilde görünüyor. Arkadan şarkının “rock star”ı olarak Elvis Presley, ünlü olmaktan başka bir sıfatı bulunmayan Kim Kardashian ile buluşmak için lüks bir lokantaya arz-ı endam ediyor. Dina Rae’nin nakaratının son bölümüne doğru Jessica Simpson’ın Amerikan futbolu yıldızı sevgilisi Tony Romo sahneye çıkınca, Eminem’in sözleri devreye giriyor. Aslında Eminem’in kendisiyle nadiren karşılaşıyoruz klipte. O anlarda da son zamanların popüler bilgisayar oyunu “Guitar Hero” formatında sahne alıyor. 

Klipte daha neler olmuyor ki... Kaptan Kirk kılığındaki Eminem uzay gemisinin rotasını şaşırtıyor, yarı çıplak bir Sarah Palin ve Eminem Jabbawockeez tarzı dans ediyorlar, Amy Winehouse ve eşi Blake Fielder-Civil öpüşüyorlar (ki bu sahneyi kimsenin görmesi gerekmiyor), Jessica Alba’nın “The Eye” filmindeki çıplak duş sahnesinde Kaptan Kirk feci dayak yiyor, John Mayer şarkı söylerken arkasında Jennifer Aniston görünüyor, Ellen DeGeneres ve eşi Portia De Rossi programda sahne alıyor, 50 Cent’in kendisi Eminem’e kumarhanede eşlik ediyor ve Britney Spears kendi klibindeki gibi bir direğin etrafında seksi(!) dansını yapıyor. 

Şarkıda Eminem’in eşcinsel ilişkilere koyduğu tavır çok belirgin bir şekilde görünüyor. Ellen-Portia ikilisinin haricinde Samantha Ronson ve Lindsay Lohan’a da laf atan Eminem, ilginç bir şekilde “Lindsay, Samantha 10 üzerinden 2 alır, sen ise 10’sun” diyerek Lohan’a iltifatta bulunuyor. Kim bilir, belki de Eminem, “eşcinsel olmak için çok güzel” gördüğü Lindsay Lohan’ı doğru yola döndürmek için bu şarkıyı bir araç olarak kullanmıştır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder