29 Temmuz 2010 Perşembe

Dünyanın tüm renkleri, Toronto'ya!

En yeni Raptor: David Andersen

Houston Rockets, David Andersen’la anlaştığını duyurduğunda Avrupa basketbolunu yakından takip edenler, Avustralyalı forvetin NBA’de çok başarılı olacağını düşünmüştü.

Yao Ming’in sakatlığında pota altındaki eksikliği kapatması beklenen Andersen NBA’e alışana kadar çok zaman geçti. Bilhassa savunmada beklenen katkıyı gösteremeyen Andersen, Rick Adelman’ın rotasyonunda iyice gerilere düştü. Öyle ki yetenekleri sınırlı 1.98’lik Chuck Hayes bile Andersen’in önüne geçti. Sonrasında Jordan Hill de gelince, Andersen sahaya çıkamaz oldu.

2010-11 sezonunda Yao Ming’in de dönmesi ve Brad Miller transferiyle Houston’da uzun fazlalığı belirdi. Rockets genel menajeri Daryl Morey de David Andersen’i Luis Scola, Yao Ming, Brad Miller, Chuck Hayes ve Jordan Hill’in arkasında bekletmektense göndermeyi tercih etti. İşin bir de mali yönü var tabii ki. Lüks vergisinin üzerinde olan Rockets, Andersen’in 2.5 milyon dolarlık kontratından kurtulmak istiyordu.

Transfer piyasasında uluslararası oyuncu görmeye dayanamayan Toronto Raptors da hemen Houston’ın kapısını çaldı. Chris Bosh’ın ayrılmasından sonra uzun rotasyonuna Avustralyalı David Andersen’i katan Raptors, karşılığında 2015 Draftı’ndaki ikinci tur hakkını verdi.

United Colors of... Toronto!

Böylelikle Toronto Raptors kadrosu fıkra gibi bir hal aldı. Bir Brezilyalı (Leandro Barbosa), bir Litvanyalı (Linas Kleiza), iki İtalyan (Andrea Bargnani, Marco Belinelli), bir İspanyol (Jose Calderon), bir Nijeryalı (Solomon Alabi), bir Avustralyalı (David Andersen) ve takımda tutmaya karar verirlerse bir de Sloven (Radoslav Nesteroviç)... Toronto ile ilgili tek bir isteğim var. Umarım Hamed Haddadi’yi de alırlar ve tüm kıtalardan oyuncu barındıran tek takım olurlar.

Yap bunu Colangelo!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder