16 Ağustos 2010 Pazartesi

New York Günlüğü #5



Sevgili günlük;

Kobe Bryant'in çok yetenekli olduğunu biliyordum, ancak bugün gördüklerimden sonra kendisi artık bende özel bir yer edindi.

Harlem'de Rucker Park'ı ziyaret etti Kobe. Önceki gün Wade, CP3 ve Carmelo da gelmişlerdi, hatırlarsın. Hepsinin çocuklarla arası çok iyiydi, fakat Kobe gelince "farklı" olduğunu kanıtladı. Yaklaşık bir saat boyunca, idman yapan çocuklarla teker teker ilgilenip onlara hatalarını gösterdi. Ve günlük, inanır mısın yaklaşık 15 çocukla bizzat ilgilendi ve hatalarını düzeltene kadar da onlardan vazgeçmedi. Kobe buradaki çocuklara verdiği umutla, onlara hayatları boyunca unutamayacakları bir tecrübe yaşatmasıyla bambaşka olduğunu kanıtladı. Başından geçenler göz önünde bulundurulursa Kobe'nin bu tip Halkla İlişkiler etkinliklerinde daha çalışkan olması normal karşılanabilir. Fakat bu iş tamamen samimiyet kokuyordu.



Rucker Park'ta Kobe'yle güzel bir sabah geçirdikten sonra öğlen buranın ünlü bir restoranına daha gittik. Yine detay vermiyorum, ancak Dinosaur BBQ kesinlikle et oburların gitmesi gereken bir mekân. İşimiz bittikten sonra Rucker Park'a geri döndük. Nike, kendine özel tişört yaptırabildiğin bir alan kurmuş. Orada hem kendime hem de kardeşim Çağrı'ya güzel tişörtler dizayn ettim. Çağrı çok beğenecek diye düşünüyorum, inşallah yanılmam :)

Çocuklar ve sokak basketbolu maçları vardı. Arada bir şut atabilme fırsatım oldu, isabetli! İkinciyi atmayarak Rucker Park kariyerimi zirvede bırakmaya karar verdim. Güzel sokak basketbolu maçları izledik. (Günlük, seni okuyan bazı basketbolseverler "sokak basketbolunun güzeli mi olur" diyebilir. Onlara söyle, oluyor gerçekten.)

Atışmalar, maçı anlatanların taktığı lakaplar ve inanılması güç hareketlerle New York kültürünü sonuna kadar yaşadık. Yani o kadar fazla vakit geçirdik ki, gün sonunda konuşmamız bile değişti. Bizim Yavuz doğma büyüme Bronx'lu gibi konuşmaya başladı İngilizceyi. Beni düşün artık.


Amerika-Çin maçı sadece iki ülkenin basınına açık olacakmış. Madison Square Garden hayalimiz bir gün daha ertelendi. Ardından Fransız oyuncular idmana geldiler. Dışarıda hava çok sıcak olduğu için yaklaşık 20 dakika idman yaptılar ama pek idman gibi de değildi. Fikrimiz olmadı takım hakkında. Sadece Nando de Colo oyun kurucu olacak, Alexis Ajinca da fena görünmüyor. İdmanın ardından Nicolas Batum ve Ajinca ile konuştuk. Ardından da Mickael Gelabale ile Erman Kunter sohbeti yaptık. Türkiye'ye döndüğümde tüm röportajları uzun uzun yazacağım.

Gün sonunda sokak basketbolu all-star maçı vardı. Anthony "Africa" Pimple bizlere harika smaçlar izletti. Bu sahada bir maçta 86 sayı atarak rekoru elinde bulunduran Steve "86" Burtt Jr.'ın pasları, Kareem "All Day All Night" Reid'in üçlükleri, Adris "Too Hard To Guard" DeLon'un inanılmaz top hakimiyeti ve The Trouble'ın üçlükleriyle maç eğlenceli geçti.



İşimiz akşam sekize doğru bitti. Akşam yemeği için ekip bu sefer Meksika restoranına gitmek istedi. Rosa Mexicano ismini bir kenara not et günlük. Gayet güzel. Hizmet anlayışı da harika. Ancak rezervasyon yaptırırsan daha iyi olur, çünkü çok kalabalık.

Çok yorulduk, bu gece dışarı çıkmıyoruz günlük. Yarın sabah erkenden kalkıp alış-verişe gideceğiz.

Hoşçakal!

5 yorum:

  1. kareem reid zamanında efeste de oynamıştı kısa süre de olsa....vay bee!ne güzel günlerdi...

    YanıtlaSil
  2. Abi eğer karides seviyorsan ve hala gitmediysen Bubba Gump Shrimp Co.'ya gitmeni tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  3. yine güzel bir günlük :D kobe de zevk sahibiymiş üzerindeki oldukça güzel bir sweatshirt ;)

    YanıtlaSil
  4. Önce MJ,sonra Kobe..Kimse kesmez artık seni..;))

    YanıtlaSil
  5. Yoksa yoksa üstündeki Karşıyaka t-shirt'ümü abş :))

    YanıtlaSil