26 Eylül 2010 Pazar

Cal Yine Yırttı


Eric Bledsoe'nun lise notlarında değişiklik yapıldığı ve bu sayede Kentucky'ye gelme hakkını elde ettiğinden bahetmiştik.

Soruşturma delil yetersizliğinden düşmüş. Yani Bledsoe'nun notlarının değiştirildiğine dair bir kanıt bulunamamış. Tabii bu aksi bir kanıtın da olmadığının bir göstergesi.

Nasıl olur diyen varsa, açıklamak gerek: Sınav kâğıtları kaybolmuş Bledsoe'nun. Lise müdürü de "bu sır benimle mezara gidecek" dediği için, soruşturmanın delil yetersizliğinden düştüğü açıklandı.

Bağımsız bir hukuk firması Bledsoe'nun lise son sınıfın ilk döneminde 10, ikinci döneminde yedi dersinin notlarının değiştirildiğini tespit etmişti. Fakat kanıt teşkil edecek belgeler kaybolduğu için bu işe yaramayacak.

NCAA kurallarını savunacak değilim. Amatörlük işinin artık bir hayal olduğunun farkındayım. Yıllardır Calipari gibileri bu kuralları yok sayıyorlar. Yalnız bir isteğim var. Calipari, her seferinde bu işlerden nasıl yırtıyorsan, şu Enes'in soruşturmasında da sihrini konuştur da, çocuğu seneye izleyelim. Çok durmadan NBA'e gitsin Enes, zamanı geldi.

1 yorum:

  1. Ben bu konuda size katılamayacağım. Yani sırf bizim sevdiğimiz biri diye orada uygulanan hukuk'un çiğnenmesini mi istemeliyiz. Daha önce oldu bize de olsun düşüncesi benim tüylerimi ürpertiyor. Kuralların mantığı ve uygulaması tartışılabilir fakat işin içine hile sokmak(yada sokulamasını istemek) ayrı bir rezalettir bence. Enes inşaallah başarılı olur fakat geçmişi temiz bir şekilde...

    YanıtlaSil