10 Haziran 2011 Cuma

Jet iş başında



NBA Final Serisi beşinci maçında Dallas Mavericks, Miami Heat’i 112-103 yenerek seride 3-2 öne geçti. Dallas’ta gecenin kahramanı son çeyrekte attığı sekiz sayıyla Jason Terry oldu. 

Gary Payton NBA tarihinin en iyi oyun kurucularından biri. Ancak onunla aynı sahayı paylaşmış herhangi birisi "eldiven" lakabını almasını sağlayan sert savunmasından, çaldığı toplardan ve olağanüstü saha görüşünden bahsettiği kadar çenesinden de bahseder. Eğer "NBA tarihinin en çok konuşan oyuncusu" diye bir ödül olsaydı, bunu hak eden kişi Gary Payton olurdu. Payton, Dallas ile Miami'nin karşı karşıya geldiği 2006 Final Serisi'ndeki unutulmaz üçüncü maçta çok kritik bir basketi vardı süper yıldızın. O zaman Jason Terry başta olmak üzere Dallas Mavericks oyuncularının kalbini kırmıştı.

Terry, o günü hayatı boyunca unutamadı. Şimdi Gary Payton yok, ancak onun mirasını final serisinde sürdürme görevini Jason Terry üstlendi. Belki Payton kadar iyi savunma yapamıyor ama gevezelik konusunda ondan geri kalır yanı yok. Hatta Dirk Nowitzki, kaybedilen son maçın ardından Terry'ye konuşma yasağı getireceğinden bahsetmişti. Yasak işe yaramadı tabii ki. Fakat başka bir getirisi oldu. Jason Terry, basketbol oynamaya başladı. Tıpkı idolü olarak gördüğü Gary Payton'ın beş sene önce yaptığı gibi hayati önem taşıyan bir basket attı Jet. Dallas'ın aldığı üçüncü galibiyette de son çeyrekte sahneye çıktı. Onun son çeyreklerde sekizer sayı attığı üç maç var finalde. Üçünü de Dallas kazandı. Kaybettikleri iki maçtaysa son 12 dakikayı sıfır sayıyla tamamladı Jet. Dallas'ın kupa özlemini gidermesi için ne kadar büyük önem taşıdığının daha iyi bir göstergesi olamaz. Kupa demişken, sezon başlamadan çok büyük bir iddia koymuştu ortaya Jason Terry. Sağ kolunda, pazı olarak da bilinen biceps'ine kocaman bir NBA kupası dövmesi yaptırmıştı sezon başlarken. Hem de "eğer şampiyon olamazsak bu dövmeyi sildireceğim" diyerek...

Terry'nin iddiaları bu kadarla kalmamıştı. Son çeyreklerde LeBron James'ten daha iyi oynayabileceğini söylediğinde hakkında obsesif kompulsif bozukluk teşhisi konmuştu. Terry, bu sefer konuşmasının altını doldurmayı başardı. Hem de son çeyrekte LeBron James ortalarda yokken. Önce James'i bire birde geçerek Jason Kidd'e bir asist yaptı, sonra da LeBron'ın eli üzerinden maçı bitiren üçlüğü attı. James son çeyreği iki sayıyla tamamladı yalnızca. Maç sonunda 17 sayı-10 ribaund-10 asistle triple-double yapmasına rağmen, dördüncü periyotta Jason Terry’ye yenildi LeBron James. Terry 8/12 isabetle, 21 sayı-4 ribaund ve 6 asist kaydetti. Daha da önemlisi, onun rüzgârı Dallas’a inanılmaz bir hava getirdi. Takım halinde %68 gibi akıl almaz bir üç sayı isabeti yakaladı Mavericks.

Terry, belki de hayatında ilk kez boş konuşmadı. Anlaşılan o ki, Dirk Nowitzki ve diğer takım arkadaşlarının bir süre daha başı ağrıyacak. Ancak böyle oynadığı sürece Jet’in konuşmaya hakkı var. Zira Terry, Dallas’ı şampiyon yapmaya karar verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder