20 Ağustos 2010 Cuma

Anket: 2010 Dünya Şampiyonu?


2010 Dünya Şampiyonu?

ABD
Arjantin
Brezilya
İspanya
Sırbistan
Türkiye
Yunanistan
Diğer

Takımların alfabetik sıralandığının farkında olanlar, olmayanlara anlatsın. Sayfanın sağ tarafından oy kullanmayı unutmayın lütfen.

Anket şampiyonanın ilk maçı başlamadan önce bitecek. Bakalım kimler haklı çıkacak? 

Yorumlarınız değerli, hepsini teker teker okuyup her ankette olduğu gibi seçtiklerimi paylaşacağım 

32 yorum:

  1. duygusal davranıp Türkiye'ye oy verdim. Hazır yorum yazmışken belirtmek istiyorum. Blog'unuzu takip etmek çok eğlenceli. İyi çalışmalar. Mehmet ŞENOL.

    YanıtlaSil
  2. Şampiyon Yunanistan olacaktır bence.Kendi evlerindeki turnuvada başarı sağladılar.Bildiğim kadarıyla diğer takımlara göre biraz daha tecrübeli ve tam kadro olarak geleeckler.ABD olsun,İspanya olsun takımında yıldız eksikleri var.Yunanistan tecrübesini ve tam kadro oyununu sahaya sürerek şampiyon olabilirler.Pota altındaki hırçın oyunu,oyunu bırakmayan kısaları,sağlığını ortaya koyarak topa atlayan oyuncularıyla şampiyon olabilir.Taraftar bakımından da,gerek Türkiye'de yaşayan Yunan insanları ve vizenin kalkmış olmasıyla turistik olarak gelen insanlar Yunanistan'ı diğer takımlara göre sırtlayabilir.Tek önemli nokta,oyuncularının diğer turnuvalara aynı kadroyla girmiş,aralarındaki birlik beraberliğidir.Bizim takımımızda aynı duruma sahip fakat --BENCE-- Tanjeviç'in oyuncuları yanlış mevkilerde değerlendirmesinden dolayı başarıyı yakalayamıyoruz.Türkiye neden bir Yunanistan,bir ABD olamasın...

    YanıtlaSil
  3. ABD veya Yunanistan şampiyon olacaktır . Umarım yanılırım ve şampiyon oluruz .

    YanıtlaSil
  4. gasolsüz ispanya kazanacaktır tabiki gasol olsa yararı çok büyük olacaktı ama sonuçta takımda bi dostluk ve tecrübe var kazanacaklarını umuyorum

    YanıtlaSil
  5. bizim olamayacagımız kesin de yunanistan olabilir..

    YanıtlaSil
  6. TÜRKİYEM OLACAK TÜRKİYEM!!!

    YanıtlaSil
  7. istediğim şey Türkiyeye oy atmak ancak içimden bir ses Arjantin gümbür gümbür geliyor diyor. :)

    YanıtlaSil
  8. Pota altı eksiklerine rağmen ABD şampiyon olur diye tahmin ediyorum. Çok iyi oyun kurucularla geliyorlar ve ilk beşte iki oyun kurucuyla yüksek tempoda durdurulması zor bir takım olacaklar. Kritik nokta savunma ribaundlarını alabilmelerinde, onu da Odom halleder diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  9. İspanya'ya oy atan 32 kişiden ses çıkmamış olması ilginç, bir şey demeye gerek görmüyoruz heralde :) ben de ses çıkarmadan gideyim bari :)

    YanıtlaSil
  10. İspanya nın çok formda olduğunu düşünüyorum,keza Yunanistan da öyle.Ancak pau gasol ün olduğu takımı yenebildiğimize göre,ve yunanistan ı da (hakem katkılarıyla) elimizden kaçırdığımızı göz önünde bulundurursak seyircimizin önünde hiç de azımsanmayacak bi şansımız olduğunu düşünüyorum.Bence Abd Abd dir,her zaman favoridir.Oyuncuların günlük performansı belirleyecek bence sonucu,geuplardaki sıralamaya göre oluşacak eleme maçları ve fikstürün de önemi büyük,Yine de sırasıyla Abd,İspanya,Türkiye,Yunanistan demekte sakınca görmüyorum! Adem DURMUŞ,İstanbul

    YanıtlaSil
  11. ABD ile İspanya'nın final oynayıp(beklenen final) İspanya'nın alacağını düşünüyorum. Nedenine gelirsem, ne kadar ABD nin kadrosu genç yeteneklerle dolu olursa olsun, İspanya'nın takım oyunu, oyunu taktiksel ve oyun yapılarından gelen nedenle finalde rakibin oyununu(özellikle turnuva tecrübesi olmayan ABD takımının) bozma ihtimali, ve ABD nin sert oynaması halinde İspanyol oyuncuların kendilerini yerlere atma becerisi gibi özelliklerden dolayı, finalin ağırlığını kaldırabilecek olan İspanya'nın rakiplerine göre(özellikle finalde karşılaşmaları halinde genç ve turnuva tecrübesi az olan ABD'ye göre) şampiyonlukta diğer takımların önünde olduğunu düşünüyorum. (" KEŞKE BİZ ŞAMPİYON OLURUZ DİYEBİLSEYDİM :(")

    YanıtlaSil
  12. yunanistan ile amerika arasında gidip geldim ama sanırım kanadaya attıkları fark sayesinde yunanistan demek geldi içimden :) türkiyenin pek şansı olduğunu düşünmüyorum. efes cup dan sonra türkiye ile ilgili tam bir fikir oluşabilir kafamda sanırım ama şu an için çeyrek final bile zor gibi geliyor bana. amerikanın kadrosunun da her ne kadar çok iyi olsa da çok çok iyi olmadığını düşünüyorum. ispanyanın da gasolsüz yunanistan veya amerika ile başa çıkabileceğini sanmıyorum tüm bunların hepsini toplayarak yunanistan diyorum :) bu arada blogunuzu takip etmek de gerçekten keyif verici. şampiyona maçlarını da sizin sesinizden dinlemek çok daha güzel olacak :)

    YanıtlaSil
  13. bence şampiyon avrupa'dan çıkar, en kuvvetli aday ispanya...
    serdar yaman

    YanıtlaSil
  14. yunanistan bir adım önde gözüküyor..

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. İzlediğim maçlardan sonra Amerika'nın şampiyon olabileceğini düşünüyorum. İnanılmaz skor opsiyonları var. Ve turnuvanın istisnasız en iyi guardları Amerika'da (sağı solu belli olmayan Teoddosiç hariç. Sadece Rondo ve Rose bile diğer takımlara karşı üstün başlamalarını sağlıyor. Muhteşem hızlı hücuma çıkıyorlar. Tek sorunları pota altı gibi gözüküyor. Eğer Odom ve Chandler sakatlanmaz ve ağır tempoyu kaldırabilir ise maçları çok rahat kazanabilirler. Brezilya ve İspanya Amerika'yı zorlayabilecek takımlar. Gasol'un olmaması İspanyayı bayağı etkiliyor bence. Brezilya'nın sorunu ise hala takım olamama (tanıdık geldi dimi!!!) Aslında bireysel olarak çok iyi adamları var Brezilya'nın ama işleri zor. Süprizim ise Yunanistan. Hazırlık maçlarında önüne geleni farklı deviriyorlar ve özellikle tam takım gibi oynuyorlar.

    YanıtlaSil
  17. favori ispanya'dır bence... finale kadar sorunsuz bir şekilde geleceklerini düşünüyorum... finalde rakipleri umarım abd olmaz çünkü ispanya bu tecrübesiz abd takımını avrupa basketbolunu bilmeyen bu takımı her ne kadar yetenekli olursa olsun... yener umarım finalde rakipleri avrupanın sert basketbol oynayan ekol ülkelerinden biri olur bence sırbistan ya da yunanistan olacak bir avrupa finali bekliyorum...

    YanıtlaSil
  18. Yunanistan'a oy atmıyorlar,genellikle Yunanistan'ı favori görmüyorlar fakat bu dünya kupası bence en ilginçler arasında yerini alacak.Bütün yıldızlar bazı gerekçelerden dolayı gelmedi,gelmeyen yıldızların yerlerinin çaylak oyuncularla doldurulması çok zor.Bazı kendini ispatlamış,yıldız oyuncuları az sayıda olanlar var.(Bknz:Yunanistan,Brezilya,Arjantin) Bu takımlar turnuvalara genellikle aynı kadroyla gidiyorlar.Takım içinde birlik beraberlikleri çok yüksek derecede.Yıldızlarından eksik gelen takımlarınd da olumlu ve olumsuz yönleri var.Yıldızların yoksunluğunda çaylaklara şans doğdu.O genç oyuncular kendilerini kanıtlamak isteyecektir.Biliyoruz ki,Dünya Kupasında patlama yapan oyuncular özverili olarak NBA takımları arasında paylaşılıyor.Olumsuz yanı çaylak oyuncuların tecrübesizliği olacaktır.Bu o takımlarına olumsuz sonuçlar verebilir.Fakat bahsettiğim gibi Yunanistan gibi takımlar çok formda.Arkadaşlarımız ABD diyor fakat Fransa maçında gördük ki,pota altında sıkıntılı anları var.Pota altında Brezilya,Sırbistan,Arjantin,Yunanistan gibi takımlar ABD takımını affetmez gibi geliyor.Anlaşılan çok ilginç ve güzel bir turnuva bizi bekliyor.Bir yanda kendilerini kanıtlamak isteyen çaylak oyuncular,diğer bir yanda tecrübe ve oyun stilleriyle göz dolduran takımlar.Bu takımların karşılaşması son derece güzel olacaktır.

    Ayrıca,Yunanistan veya Sırbistan arasında kalıyorum.Sırbistan'da yeni oyun anlayışlarıyla genç oyunculardan oluştuğunu gösterdi.Pota altı oyuncularının üstünden bile oyun kurma anlayışındalar.Pota altı oyuncuları sanki bir playmaker gibi dışarıya boş pozisyonlarda yakan toplar çıkartıyor.Koçları son derece disiplinli oyun anlayışına sahip bir takım çıkarmış.Onlarıda küçümsememek gerektiğini düşünüyorum.Tecrübeli oyuncular takım arkadaşlarını çok iyi yönlendiriyor,sonucunda bir takım gibi oynayarak kesin sayılarla maçı kazanmayı biliyorlar.

    YanıtlaSil
  19. İspanya diyorum... Aslında benim favorilerim Yunanistan ve İspanya'ydı fakat son yaşanan Sırbistan-Yunanistan maçında olan olaylar sonucunda verilecek cezalar Yunanistan'ı şampiyonada etkileyecektir. Neden İspanya ?:
    1-İspanya son dünya ve avrupa şampiyonu,son olimpiyat 2.si
    2-İspanya kadrosundaki oyuncular oldukça formda, Pau'nun yokluğunu kapatabilirler.
    3-Bu sene futbolda da dünya şampiyonu olmalarının moraliyle basketbol şampiyonasında da favoriler benim gözümde.
    4-Turnuvadaki takımlardan birbiriyloe oynamaya en alışık oyunculardan kurulu takıma sahipler

    YanıtlaSil
  20. 1in ve 5in kadar konuş derler.. İspanya favori

    YanıtlaSil
  21. Beklenenin aksine turnuvanın çok çekişmeli ve eğlenceli geçeceğini düşünüyorum ben. Pota altında bi sakatlık daha yaşamazlarsa Amerika favori. Yunanistan, İspanya, Brezilya, Arjantin ve (Tanjevic saçmalamaktan vazgeçerse) Türkiye de madalya için en büyük adaylar.

    YanıtlaSil
  22. Cemil Cihan OZALEVLI20 Ağustos 2010 23:26

    Amerika ile Ispanya cekisiyor oylamada. Pazar gunu Turkiye saati ile 22:00 de Ispanya Amerika ile karsilasiyor. Bu maci iple cekecek herkes herhalde.

    YanıtlaSil
  23. Olaylı Sırbistan-Yunanistan maçına kadar Yunanistan favorim Sırbistan da sürpriz adayımdı ancak sanıyorum bu maçta çıkan olaylardan sonra Teodosic, Fotsis, Sofo ve Krstic ceza alacaklar. Bu durum iki takımın da dengesini bozabilir. Calderon gelmese İspanya'yı favori gösterebilirdim ama Calderon'un takım kimyasını bozabileceğini düşünüyorum özellikle Jimenez ve Gasol'un yokluğunda.
    Şu durumda net bir favori belirleyemedim ancak madalya adaylarım Arjantin, İspanya ve ABD..

    YanıtlaSil
  24. türkiye? çok polyanna'yız...

    YanıtlaSil
  25. Bence bu turnuvada büyük bir süpriz olacak ve madalyayı Brezilya alacak.Pota altındaki muazzam kadro (nene,varejao,Splitter) ABD dahil hiçkimsede yok, yanına yaklaşabilen bile yok. Barbosa'nın normal oyunu bile şampiyon olmalarına yetecektir.

    YanıtlaSil
  26. Abd ye tecrübesiz diyen arkadaşlarıma dayanaklarını sormak istiyorum çünkü bana çok komik geldi! Nba de birkaç maç iyi oynamış(çok iyi ve yürekli bi oyuncu olduğuna ben de yürekten inanıyorum) ersan bizim en önemli kozlarımızdanken rondo rose ve billups gibi 3 farklı müthiş guard ı olan kevin durant gibi nba in en genç sayı krallarından birine sahip olan,yılların tecrübesi diyebileceğimiz odom gibi pota altı olan bi takım nasıl tecrübesiz diye değerlendirilir anlayamıyorum doğrusu.Marc gasol ün yükselişte olduğunu düşünsem de gasol ün yokluğu ispanyayı zorlayacaktır,yunanistan ve sırbatistan gibi avrupanın en sert 2 savunması her turnuva da madalya adayıdır,Arjantin in ekolü de tartışılmaz,Arjantin i pazaresi bize karşı da izledkten sonra ve bu arada hafta sonu ispanya litvanya ve abd yi de izledkten sonra biraz daha kesin ifadeler kullanabilirm ama şundan da eminim ki hazırlık maçları ölçü olmayacak,takımımıza güvenim tam,çok eleştirilse de ben tanjevic in programını doğru buluyoum,bu tarz turnuvalar giderek form artıran takımalrın turnuvasıdır,bu bağlamda ispanya ve yunanistan ın aşırı yüksek gibi görünen form durumu kimseyi kandırmasın,yunanların bilmem kaç sayı fark attığı kanada sırbistan ı yendi,aynı sırbistan yunaistan maçı 1 sayı farktayken kavga çıktı,yani kimse bu kadar kesin konuşmasın,ben tüm kalb,mle inanıyorum ki,bu tarz kaos ortamalrını çok seven ülkemiz ve takımımız kenetlenirse,hepimiz tek vücut olursak bu turnuva bizim turnuvamız olucak! ntvsporda çok hoş bir slogan gördüm sözlerimi onunla tamamlayayım:Adam adama değil omuz omuza savunma! Adem DURMUŞ/İSTANBUL

    YanıtlaSil
  27. ABD genç ve atletik kadrosuyla şampiyonluğa ulaşacaktır. Uzun rotasyonundaki sıkıntı fazla etkilemez onları, nasılsa yediklerinden fazlasını atıyorlar. Rondo, Rose, Billups gibi turnuvanın en iyi 3 oyun kurucusuna da sahipler.

    YanıtlaSil
  28. yunanistan formda olabilir. tabii kavga sonrası çıkacak cezalara da bağlı. ceza gelirse iki takımında şansı azalır. amerikayı yenmek için baskıya koyabilecek kısalar şart, o yüzden brezilya'yı at, tamam uzunları çok sağlam ama o kısalarla zor.

    arjantin ginobili'siz eksik be abi. şampiyonluğa kadar yürüyebilirler mi bilmiyorum. bu arada prigioni bence avrupanın en overrated guardı. arjantin'i de geçtim.

    sırbistan ve yunanistan için konuşmak erken. ceza gelmicek diye düşünüyodum da fiba tepkisini koymuş gibi. ya da göz boyuyolar.

    ispanya'da "şampiyon" gasol olsa o pota altını parçalar derdim de o olmadan da ispanya'yı favori görüyorum. tabi calderon "milli takımda sıçarım" sendromuna girmezse... iyi kısalar, sağlam pota altı, tecrübe, akıcılık...

    1- ispanya
    2- abd
    3- yunanistan
    4- arjantin
    5- sırbistan
    6- brezilya
    7- türkiye

    YanıtlaSil
  29. Her ne olursa olsun sonunda ABD'nin şampiyon olacağını düşünüyorum. Diğer favoriler ile arasında büyük bi kalite farkı olduğunu düşünüyorum. İspanya'da Gasol'un yokluğu ve Calderon'un takım ile anlaşmazlığı büyük problem oluşturucaktır. Yunanistan elbette onlar da çok kaliteli oyunculara sahip fakat ABD'nin hızlı ve dinamik oyunu onları baskı altına alıcaktır. Diğer bir favori Arjantin onlar da liderlik problemi çekebilir diye düşünüyorum. Takımı Carlos Delfino'ya emanet etmek ne kadar doğru? Arjantin'in avantajlı olduğu taraf ise Scole, Oberto gibi tecrübeli uzunları olması. Ribaund avantajını eline geçirirse rakiplerini çok zorlar. ABD tecrübesiz ve genç oyuncular var belkide. Ancak Kevin Durant, Rajon Rondo (Özellikle iki NBA finali oynadı.) gibi skoru çabuk değiştirebilecek, pasları ile oyunu domine edebilecek oyuncuları var. Final ABD - Arjantin, şampiyon da ABD olur diye düşünüyorum.

    Burak Berke Torun

    YanıtlaSil
  30. Sırbistan diye düşünüyorum

    YanıtlaSil