10 Ağustos 2010 Salı

Anket: ABD Şampiyonada Ne Yapar?


Soru basit, bu sefer ABD'nin şansını değerlendiriyoruz.

Yorum yapmaktan çekinmeyin ki güzel fikirleri ayrı bir yazıda paylaşalım.

18 yorum:

  1. Yarı final olur bence. Ama ötesinde İspanya'ya yenilebilirler.

    YanıtlaSil
  2. Son 4 takimin arasinda ABD´nin de olacagini düsünüyorum.Daha ilerisi bu genc takim icin zor görünüyor.Ispanya,Brezilya,Arjantin ve Yunanistan gibi takimlar tecrübeleriyle favoriler.Bu takimlar ABD ile oynayacaklari maclarda sert,provake edici savunmalarla Durant,Rose,Gay gibi genc oyunculari cabuk sinirlendireceklerini düsünüyorum.Acikcasi büyük bir tecrübe eksiklikleri var ve bu turnuva ilerledikce ön plana cikacak!

    YanıtlaSil
  3. ABD'nin kadrosunu oyuncu bazlı değerlendirmek çok da doğru olmayabilir ama öncelikle şunu söylemekte kesinlikle fayda var. Yıldızların gelmemesi nedeniyle çok büyük bir hayal kırıklığı bende de oluştu, yine de bu takımın da ayrı bir avantajı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu genç yıldızlar da kendilerini kanıtlamak için hırslı oynayacaklardır ve bu onlar adına artı bir etken. Pota altında büyük sıkıntı yaşayacakları da aşikar(mono sebebiyle kadrodan affını isteyen Brook Lopez'in de çıkmasıyla birlikte). Backcourttaki çeşitlilikleri ise başka hiçbir takımda yok bence. Big Shot Billups, Rondo, Curry, Gordon ve yeni neslin en iyi guardı Derrick Rose. Takımın lideri Durant, Iggy.. Bu oyuncuları hücumda durduracak bir takım sanmıyorum ki kolay kolay çıksın. Amerika'nın savunmada pota altını sert tutarsa başarılı olacağını hatta şampiyon olacağını düşünüyorum ben. Hücumda çok rahat olacaklar çünkü bu skor potansiyeliyle. Önemli olan savunmaya konsantre olmaları bence.

    YanıtlaSil
  4. Ne Gasol'suz İspanya, ne Manu'suz Arjantin, ne de Brezilya, Türkiye, Yunanistan gibi takımların, bu eksiklerine rağmen Amerika'ya rakip olabileceğini düşünmüyorum açıkçası.
    Takımdaki en büyük sorun herkesçe bilindiği üzere pota altı savunması. Lopez'in gelmeyecek olması bu sorunu daha da büyütüyor fakat Chandler, McGee, Odom ortalama bi savunma için yeterli bence. Kaldı ki Love'ın da geleceğini varsayarsak üçlük tehdidi olan bi pf'ye sahip olucaklar. Ayrıca Granger'da rotasyonda pek ala 4 numara oynayabilir.
    Bahsedilen diğer sorun da tecrübesizlik. Avrupa tarzındaki savunmaya karşı oynamak tecrübe gerektirebilir fakat yetenek de bu sorunu aşmak için gerekli faktörlerden ve Amerika'nın bu konuda pek bi sorunu yok gibi. Kritik anlarda oyunu yönetebilecek bi Billups'a da sahipler ayrıca.
    Neyse, benim düşüncem şampiyonluğun en büyük adayları oldukları yönünde.

    YanıtlaSil
  5. Bir yere kadar gidecekler tabiki ama İspanya, Yunanistan, Arjantin gibi takımlara karşı kesinlikle zorlanacaklar. Yetenekli oyuncularının göstereceği performansa ve alışık olmadıkları sıkı zone defansa gösterecekleri reaksiyona bağlı...

    YanıtlaSil
  6. ben bu turnuvanın ABD için hiç de hoş geçmeyeceğini düşünüyorum bunu engelleyecek sadece 2 faktör mevcut :
    1- Kevin Durant
    2- çok koşan, çok top çalan bir takım
    bunların yanında dezavantajları oldukça fazla... takım olmamaları ( herkesin yeni olması) tecrübesizlikleri ve en önemli zayıf pota altı !!
    hepimiz biliyoruz ki bu tarz turnuvalarda başarı savunma+pota altı gücüyle gelir...

    YanıtlaSil
  7. Mustafa GİRGİN10 Ağustos 2010 21:30

    Bakmış olduğumuzda ABD yıldızlarıyla gelmediği için şampiyonadaki şansının düşük olduğunu bildirdiler.ABD yıldızlarıyla gelmediyse,diğer ülkelerde yıldızlarını bırakarak geldi.Eğer Gasol takımını sahaiçinde destekleyecek olsaydı kesinlikle İSP derdim.Fakat şuan ABD favorimdir.İlk 4'ü ABD-İspanya-Türkiye-Sırbistan veya Yunanistan olarak ümid ediyorum.Fakat ABD'nin şansı her takımdan daha yüksek.Yıldızları gelmesede hızlı oyuncuları ve oyun zekalarıyla ipi göğüsleyecektir.ABD'nin hızlı hücumuna cevap verecek,onları savunabilecek takımlar bulunmuyor düşüncesindeyim.Ayırca,yıldızların yoksunluğunda kendini kanıtlamak isteyen,bu turnuvada patlamayı isteyen oyuncuları çoğunlukta.O oyuncularda kendi kalitelerini ve oyunlarını göstermek için bütün güçleriyle sahada olacaklardır.Genç oyuncularının kendini gösterme istekleri,arzuları ve hızlı oyunları onları zafere ulaştıracaklardır.Şuan bulunmuş olduğu gruba bakmış olduğumuzda da gruptan çıkma olasılığı yüksek.İST grubu belli başlı takımların arasında geçeceği için bu maçlarda genç oyuncular kendilerini gösterecek ve şampiyonada belirli bir form grafiği içinde oyunlarını sürdürecektir.Bakmış olduğumuzda,küçük liselerde basketbol oynayan liselilerin kendilerini gösterme çabalarına baktığımızda,ABD takımındakileri düşünemiyorum.Fakat tek eksik noktaları takımının çaylaklığı ve bilgisizliği olacaktır.Ayrıca genç oyuncuların kendi aralarında nasıl bir oyun tarzı benimseyeceği bilinemez.Sonuçta yeni kişiler arasında belirli bir paylaşım söz konusu olmayacaktır ve genç oyuncuların hata yapmaları kaçınılmazdır.Diğer takımlar ABD'nin bu yıl ki tecrübesizliğini ön plana çıkarıp bu açıklarını değerlendirirlerse onların üstünde yer alabileceklerdir.Eğer dediğim 4'lü çıkarsa milli takımımızdaki tecrübe ve paylaşım ABD'yi elememize yetecektir.

    YanıtlaSil
  8. Final oynayacaktır. Zaten turnuva öncesi tahminlerde de İspanyanın ardından 2. sırayı almış durumda ABD ancak burada takım olgusu devreye girecek. Kobe wade lebron cp3 howard ve daha bir çok yıldız olimpiyatlara nazaran dünya şampiyonasını daha küçük görüp çeşitli bahanelerle katılmasa da eldeki yıldızlar da şampiyon olmaya hayli yetecek düzeyde.

    Turnuvalar en başta mental açıdan güçlü olmakla kazanılıyor. Bunun en güzel örnekleri sırbistan ve yunanistandır. Takım içi çok göze çarpan bir sorun olmazsa abd şampiyon dahi olur. Ancak triano olası sorunları ya da mind-games'i ne kadar becerebilecek bir koç orası tartışılır

    YanıtlaSil
  9. Bence şu anki Amerika kadrosu kendi geleceğini kendisi belirleyecek bir konumda değil.açıkçası biraz rakip takımların insafına kalmış durumdalar.rakip takımlara baktığımızda da durum pek iç açıcı değil..birçok takım yıldızlarından eksik bir şekilde yeni sistem oluşturma peşindeler..amerikaya rakip olabilecek takımları kısaca analiz edelim...

    BREZİLYA: Çok iddialı olacak belki ama bence şu an için turnuvanın en büyük favorisi.bunun birçok sebebi var.kısaca sıralarsak:
    1)turnuvadaki birçok takımın aksine yıldız oyuncularını kadroda toplamayı başarabildiler....
    2)bu da yetmezmiş gibi yaklaşık olarak 9 yıldır kadaroda yer almayan NENE’yi de takıma dahil ettiler...
    3)2002’de ortalığı dağıtan fakat 2006’da takımla birlikte yok olan Machado çok hazır bir şekilde kadroda....
    4)Her zaman en önemli eksikleri olarak gözüken savunmada önemli iş yapacak bireysel savunma uzmanları Alex Garcia ve Anderson “çirkef” Varejao hala takımda...
    5)Geçtiğimiz sene Tau’da çok iyi sezon geçiren Huertas takımın organizasyonu yönlendirebilecek seviyede....
    6)Amerika konusuna gelirsek Amerikanın en zayıf noktası olan pota altını domine edebilecek 3 uzuna sahipler( Splitter,Nene,Varejao)....
    7)Geçtiğimiz seneyi berbat geçiren Barbosa geçtiğimiz sezon içinde biriktirdiği hırsı parkelere dökmek isteyecektir...
    Muhtemel beş:Huertas,Barbosa,Machado,Splitter,Varejao
    6.adam:Nene
    Kilit adam:Huertas Sürpriz isim:Giovannoni
    Takım olgusu:7 kadro derinliği: 9 zihinsel kuvvet:8 yıldız faktörü:9

    HIRVATİSTAN: Her ne kadar çok şans vermesem de bu listelerde her zaman adı geçebilecek takımlardan biridir Hırvatistan...onların durumlarına da şöyle bir göz atalım:
    1)öncelikle bu takım yeniden yapılanma sürecinde...takımın iskeletinde sağlıklı olduklarında her zaman yer alabilecek Vujcic,Niceviç,Prkaçin,Kasun,Giricek,Roziç,Markota,Stojic bu sene kadroda yoklar ve içlerinden bir çoğu da bu formayı bir daha giyemeyecek..
    2)bir çok takım kendini savunmaya verirken Hırvatistan zaten zayıf olan savunmasında daha da zayıfladı...şu an takımda bireysel savunmacı olarak bir tek Marko Tomas kaldı...(roziç’i saygıyla anıyoruz bu sırada)
    3)takımın oyununu yönlendiren 2 oyuncudan biri olan Ukiç çok formda ve bu sorumluluğu kaldıracak düzeyde...diğer yandan Planiniç berbat bir sezon geçirdi...normalde iyi sezonlardan sonra mili takımda hiçbir şey yapamayan Planiniç’in ne yapacağını merak ediyorum....yıldız açısından sönük görünen bu turnuvada kalitesi ve artık tecrübesiyle Planiniç kontrolü eline alabilecek kapasitede..
    4)geçtiğimiz sezon çok iyi performans gösteren Tomas takımda hem hücümda hem savunmada sorumluluk alacaktır...umarım dalgalı şut performansına bir çözüm bulur ve Fenerbahçe Ülkerlileri sevindirir..
    5)Amerika konusunda ise pota altında size olarak Baniç ve Loncar dışında zayıf görünen hırvatistanın Baraç ve Tomiçten gelecek katkılara rağmen Amerika ile başa çıkamayacaklarını düşünüyorum..
    Muhtemel beş: Ukiç,Planiniç,Tomas,Baniç,Baraç
    6.adam:Popoviç
    Kilitadam:Planiniç Sürprizisim:AnteTomiç Takım Olgusu:8 Kadro Derinliği:9 Zihinsel Kuvvet:6 Yıldız Faktörü: 7

    YanıtlaSil
  10. YUNANİSTAN: turnuvada beni karasızlık içinde bırakan takımlardan biri.bu turnuvada her şeyi yapabilirler iyi ve kötü anlamda.
    1)Papaloukas bir kez daha kadroda değil ve Yunanistan bunun eksikliğini hissedecektir.yine de son turnuvada yer almayan Tsartsaris ve Vassilopoulos yeniden kadroda.tabii Kazlauskas’ın özellikle Vassilopoulos’a takım içinde nasıl davranacağı önem kazanıyor.çünkü gördüğümüz kadarıyla Kazlauskas kısa forvet pozisyonunda Vassilopoulos,Kaimakoglou ve Printezis yerine şimdilik Perperoglou’nu kullanmayı düşünüyor ve hatta zaman zaman 3 guarda dönerek Diamantidis,Spanoulis ve Zisisi birlikte kullanmak isteyecektir.
    2)son turnuvayı çok kötü geçiren Diamantidis geçen seferki kadar kötü oynamayacaktır.
    3)Planiniç için söylediğim her şey Spanoulis için de geçerli.bu turnuvaya damga vurabilecek isimlerin başında geliyor kendisi.
    4)Clippers hayalleri bir kez daha suya düşen Big Sofo’nun nasıl bir performans sergileyeceği belirleyici olacaktır..
    5)Takımın en önemli artılarından biri takımdaki 12 oyuncudan da katkı alabilecek bir yapıda oynamaları..
    6)Amerika’yı daha önce rezil etmiş olmalrından dolayı USA takımı onlara karşı farklı psikoljide oynayacaktır ki olimpiyatlarda neler olduğunu görmüştük..
    Muhtemel beş:Diamantidis,Spanoulis,Perperoglu,Fotsis,Bourousis
    6.adam:Zisis Kilit oyuncu: Bourousis Sürpriz oyuncu:Nick Calathes
    Takım olgusu:8 Kadro derinliği:8 zihinsel kuvvet:8 yıldız faktörü:8

    ARJANTİN: turnuvada Brezilya’dan sonra 2. büyük favorim..neden mi:
    1)Turnuvanın en iyi ve birbirini çok iyi tamamlayan bir beşe sahipler.
    2)Pota altında dünya şampiyonasının birebirde en etkili ismi olan Scolaya sahipler..
    3)Delfino çok iyi bir sezon geçirdi ve Ginobilinin yokluğunda bu takımın iplerini almaya en hazır oyuncu.
    4)Her ne kadar kötü sezon geçirmiş olsa da milli takımda başka oynayan takımın tek oyun kurucusu PRİGİONİ yine elinden geleni yapacaktır
    5)Nba kariyerleri bitme noktasına gelen Nocioni ve Oberto takıma katkı sağlayacaktır...
    6)Gutierrez kardeşler ve takımın saf şütoru Quinteros çok iyi sezon geçirdiler
    7)Takımın ne olursa olsun kenardan alacağı katkı çok önemli.eğer benchden orta düzeyde bir katkı almayı başarabilirlerse Amerika yı yenmeye en yakın takımlardan biri arjantin
    Muhtemel beş: Prigioni,Delfino,Nocioni,Scola,Oberto
    6.adam: leo Gutierrez Kilit oyuncu: Prigioni Sürpriz oyuncu:Quinteros
    Takım olgusu: 8 kadro derinliği:7 zihinsel kuvvet:8 yıldız faktörü:9

    YanıtlaSil
  11. AVUSTRALYA: İsmail Şenol’un da vurguladığı gibi pota altında inanılmaz bir derinliğe sahipler ve sadece bu bile Amerika’yı yenmeye aday ülkelerden biri olmaları için yeterli
    1)David Andersen,Matt Nielsen,Mariç,Ogilvy,Jawai,Worthington..gerçekten çok etkileyici bir pota altı grubu.
    2)evet en kuvvetli pozisyonları pota altı olsa da takımda konum itibariyle en önemli isim Bruton’un milli takımı bırakmasıyla Patrick Mills.2008 olimpiyatlarındaki performansıyla bana 2001’deki Parker’ı hatırlatan Mills geçen sene portlandda sınırlı süreler alsa da bu takımı yönlendirecek yegane isim olarak Avustralya’nın kaderini çizecek oyuncu olacaktır
    3)bunlar dışında yine çok iyi sezon geçiren Newley,İngles ve Barlow’un iç-dış dengesini sağlama adına takımda üstlenecekleri roller önemli olacaktır.
    4)Avrupada küçük takımların büyük oyuncusu olarak nitelendirilen” mirsad türkcan’ın Avustralya versiyonu” Matt Nielsen’in bu yaz yaptığı transferden sonra Avustralya halkına kendini birde milli takımda da kanıtlayıp kanıtlayamayacağını da göreceğiz...
    5)o kadar derin uzun rotasyonu içerisinde koç oyuncuların hepsini mutlu edebilecek mi?
    6)Mariç kendini takımın bir parçası olarak hissedebilecek mi?
    Muhtemel beş: Mills,Newley,Barlow,Nielsen,Andersen(ogilivy)
    6.adam: Mariç kilit isim: Mills sürpriz isim: Barlow
    Takım olgusu:7 kadro derinliği: 9 zihinsel kuvvet: 7 yıldız faktörü:7

    SIRBİSTAN: Turnuvada kadrosu ne olursa olsun her zaman adından söz ettirmesi muhtemel takımlardan biri daha....gerçek bir ekol....zaten Milenko Tepiç panathinaikos'ta oynarken Cenk Akyol’un kariyerinin yerlerde sürünmesinin başka bir izahı olamaz...neyse bu da ayrı bir yazı hatta tez konusu.evet Sırbistan için Jariçli,Stojakoviçli,Guroviçli,Tomaseviçli,Drobnjaklı,Rakoceviçli,Vujaniçli şaşalı kadrolar çok eskilerde kaldı ama Sırbistan, tarihinin en uyumlu kadrosuyla karşımızda...bir de Miliçiç gelseydi tam olacaktı...
    1)oyuna istediği gibi hükmedebilen avrupanın en formda oyun kurucusu Teodosiç çok iyi bir sezon geçirmese de takımın düzenlerindeki baş halka..
    2)Scoladan sonra birebiri en iyi oynayabilen center Krstiç takımdaki sorumluluğunu yerine getirmeye hazır.
    3)her ne kadar isim bazında zayıf gözükseler de kadrodaki hiçbir oyuncu boş değil.çoğu en azından basketboldaki bir noktayı kusursuz yapan oyunculardan oluşuyorlar..
    4)şu an tartışmasız en iyi bireysel ve takım savunmasını yapan ülke
    5)Dusan İvkoviç takıma çok hakim ve herkes koça çok saygı duyuyor!
    6)En önemlisi de takımdaki oyuncular birbirine ne olursa olsun saygı duyuyorlar..galiba eski sırp takımlarındaki en önemli eksiklik buydu...
    7)Her mevkide birden çok alternatife sahipler..mesela krstiç’in 35 dakika oynamasına gerek yok...arkasında ve hatta yanında peroviç gibi kaliteli ve raduljica gibi potansiyelli iki uzun var..
    8)Peki bu takımı ne zorlayabilir..takımdaki çoğu oyuncunun birbirine yakın düzeyde oyuncular oılması ve de oyun stili olarak birbirlerine benzemeleri..yani oyun çeşitliliklerinin az olması..bu ilk başta avantaj gibi görünebilir ama dünya şampiyonası gibi uzun soluklu bir organizasyonda zaman geçtikçe özellikle hücum setlerinde sıkıntı yaşayacaklardır
    Muhtemel beş: Teodosiç,Pauniç,Bjelica,Veliçkoviç,Krstiç
    6.adam:Tepiç
    kilit oyuncu:Peroviç
    sürpriz oyuncu: Savanoviç
    Takım olgusu:10 kadro derinliği:9 zihinsel kuvvet:7 yıldız faktörü:7

    YanıtlaSil
  12. İSPANYA: çoğu kişiye ters gelecektir ama şu an için ispanya bence turnuvanın favorilerinden biri değil.tabiki adaylardan biri hatta amerikayı da yenebilirler ve hatta şampiyon bile olabilirler ama şu an ispanyanın durumu hiçte iyi değil
    1)takımın temel dişlileri Calderon,Fernandez,Garbajosa,Mumbru ve sezona çok iyi başlamasına rağmen Rubio geçtiğimiz sezonu kötü oynayarak kötü geçirdiler..özellikle takım olgusunda ve takımın hücum sisteminde anahtar rol oynayan Garbajosa’nın kariyeri bitme noktasına geldi ve daha da kötüsü Garbajosanın yerini alabilecek bir oyuncuyu henüz bulamadılar..zaten son turnuvada ispanya takımının kötü başlamasının ana faktörlerinden biriydi garbajosanın verimsizliği..
    2)Calderon ve Rubio arkalarında da Llull(4 tane L harfi garip) takımın organizasyonunda birbirlerini organize edebilecekler mi?
    3)Pau’nun yokluğunda marc Gasol ve uzun bir aradan sonra takıma giren Fran”kılıbık”Vazquez pota altını Reyesle birlikte ne kadar domine edebilecekler?
    4)Her şeye rağmen İspanya son turnuvanın şampiyonu apoletine ve de turnuvanın en winner oyunyusu olan Navarroya sahip...
    5)Reyes sakatlıklardan uzak durabilecek mi?
    6)Fernandez kendini yeniden gösterebilecek mi?
    7)Scariolo Calderonu ne kadar dizginleyebilecek
    Muhtemel beş: Calderon,Navarro,Fernandez,Reyes,Gasol
    6.adam: Rubio
    kilit isim:Calderon,Gasol
    sürpriz isim: Garbajosa!
    Takım olgusu:7 kadro derinliği:9 zihinsel kuvvet:7 yıldız faktörü:9

    TÜRKİYE:Gelelim ev sahibine.
    1)ev sahibi olmaları bu genç kadroyu daha da ileriye mi götürecek yoksa zaten oldukça kırılgan ıolan özgüvenlerin zedelenmesinemi yol açacak?
    2)Tanjeviç takımın başında olabilecek mi.Rolando Blackman takımı tanımayı başarabilecek mi?(bir açıklamasında Sinan Güler’in sol eliyle pozisyon bitirebildiğini söylemişti!)
    3)Tanjeviçin gideceğinin belli olmasından sonra ortaya çıkan yardımcıların çekişmesi bir süreliğine de olsa turnuvada ertelenecek mi?
    4)Tanjeviç Ersanı 3 numarada kullanmaya devam edecek mi?
    5)Cenk Akyol türk basketbolseverlerde ortaya çıkan”artist çocuk”deyimini unutturabilecek mi?
    VE DAHA BİR ÇOK SORU VE SORUN VAR...Şu an için bunları konuşmak yersiz...biraz pozitif bakmaya çalışalım
    1)ev sahibi ülkeyiz ve bunu sonuna kadar giderek değerlendirmek isteyeceğizdir
    2)çok iyi takım oyuncularından ve sistem içerisinde sorumluluk alabilecek oyunculara sahibiz
    3)pota altını sorumluluk alabildiklerinde domine edebilecek oyunculara sahibiz
    4)birbirini tamamlayan 2 oyun kurucuya ve topu getirebilecek forvetlere sahibiz
    5)şut seçimlerini pek sokamasak da çok iyi yapabiliyoruz
    6)turnuvanın en büyük oyuncularından biri olan Hidayet Türkoğlu takım düzenleri içerisinde sorumluluk almaya hazır......
    Bence şampiyon olmamız zor ama şayet Amerika ile karşılaşırsak Amerikayı başedebilecek bir takıma sahibiz..bence takımımızın önündeki en önemli engel takımdaki oyuncuların risk almaya hiç yanaşmaması.yani herkes çok iyi oynamaya gayret ediyor başka bir deyişle hata yapmadan oynamanın iyi oynamak olacağını düşünüyor..bence biraz daha kazanmaya yönelik hamleleri biraz da risk alarak yaparsak şansımız artacaktır.
    muhtemel beş: Kerem tunçeri,Cenk akyol(ÖMER ONAN),Hidayet,Ersan,Ömer aşık
    6.adam:Ömer onan
    kilit oyuncu: Cenk Akyol,Oğuz Savaş
    sürpriz oyuncu: Tanjeviç
    Takım olgusu:8 kadro derinliği:9
    zihinsel kuvvet:7 yıldız faktörü:9

    YanıtlaSil
  13. AMERİKA: konunun ana başlığı Amerika’ya geldi sıra.Amerika kesinlikle kötü bir takım değil ama bence bir dünya şampiyonası kazanacak yoğunlukta bir takım değil
    1)herkesten şunu duyuyorum: Abd oyuncuları kendilerini ispat etmek için oynayacaklardır..ben bunu kesinlikle reddediyorum..tarihteki hiçbir nba oyuncusu kendini Nba’de ispat etmeden Abd milli takımında kendini ispat edememiştir...şu anki kadroda kevin durant (ki onun durumu da istisnai) ve Billups(eski billups da değil yani) dışında kendini Nba'de ispat etmiş oyuncu yok ve bunun sıkıntısını yaşayacaklardır
    2)takımdaki tek saf oyun kurucu Rondo FİBA basketboluna ne kadar uyum sağlayabilecek..tabii bu diğer oyuncular için de geçeçrli
    3)Yarı saf şutörler Curry ve Gordon koç K’nin sisteminde süre alabilekler mi?pek sanmıyorum
    4)pota altını savunabilekler mi?
    5)Derrick Rose takımı yönlendirebilecek mi
    Abd takımı için de birçok sorun mevcut birçok pozitif yönlerine rağmen...

    Ben bu Abd takımını biraz 2002 Abd takımına benzetiyorum...kendi evlerinde yapılan dünya şampiyonasına hiçbir süperstarı gelmeye ikna edemeyen Abd takımı pişkin açıklamalarına devam ediyordu George Karl yönetiminde...tabii herkes o an için George karl’ın bir loser olduğunu aklının ucundan bile geçirmiyordu ama tarih bizi haksız çıkarmayacaktı...Paul Pierce’ın(kevin durant)liderliğinde kötü başlamadı ABD aslında..fakat daha sonra ligin asist kralı Andre Miller’ın(derrick rose) reggie Miller’dan(billups) daha fazla şut kullanmasıyla ve Karl’ın anlşamsız şekilde Elton Brand’in sürelerini azaltmasıyla takım dağılmış ve arka arkaya yenilgiler almıştı...ve o takımda Jermaine o’neal gibi, Baron davis ve Michael finley gibi oyuncular da vardı...gerçi 2002deki diğer takımların kadrosu da en az Abd kadrosu kadar kuvvetliydi...sonuç olarak ben abd takımın final oynayabileceğini pek düşünmüyorum...
    Muhtemel beş:Rose,Durant,Iguodala.odom,love
    6.adam:green
    kilit oyuncu:rondo
    sürpriz oyuncu:curry,gordon
    Takım olgusu:6 kadro derinliği:10 zihinsel kuvvet:7 yıldız faktörü:9
    NOT: yukarıda yazmadığım halde kuvvetli pota altı derinliğiyle KANADA’NIN ve hızlı oyuna yatkın guardlarıyla PORTO RİCO’NUN sürpriz yapma ihtimalleri olduğunu da ekleyelim....

    YanıtlaSil
  14. splitter sakatlandı turnuvada oynayamayacak..
    Nasıl olur da İspanyanın takım olgusuna Türkiyeden az puan verirsin pek gerçekçi bulmadım

    YanıtlaSil
  15. biz takım olgusu yönünden turnuvanın en iyi takımlarından biriyiz uzun zamandır 3 aşağı 5 yukarı bu kadroyla oynuyoruz. sakat oyuncularımız hariç firemiz katılmayanımız falan yok, sakat olmasalar mehmet okur ve engin de oynayacaktı üstelik. herkes birbirini iyi tanıyor ve herkes birbirine inanıyor. amerika ise tam tersi ilk defa bir araya gelmiş oyuncular topluluğu, birçoğu bu tip bir turnuvada ilk defa oynuyor ve bir arada neler yapabildiklerini henüz pek bilmiyoruz. yani bu açıdan amerikadan kat kat üstünüz..

    YanıtlaSil
  16. İspanya ve Amerika'nın finalde değil daha erken olarak yarı finalde karşılaşacağı çok büyük bir olasılık. Çok spesifik bir şeyler olmazsa yarı finalde rakip olacaklar. Olimpiyat finalinde İspanya takım oyunuyla Amerika'yı çok zorlarken, Amerika süperstarlarının bireysel oyunlarıyla İspanya engelini aşmıştı. O Amerika'yla bu Amerika arasında çok büyük farklar var. Öncelikle birbirlerine bu kadar kısa zamanda mükemmel uyum sağlayamazlar. Takım oyunu mükemmel olan, Amerika'nın bu yıldızlarına cevap verebilecek nitelikleri olan İspanya bence Amerika'nın çok daha önünde. Üstelik Avrupa'nın disiplinli ve taktiksel açıdan Koç K'nin çözebileceğinden çok daha ötesinde setlere sahip İspanya Amerika'yı yarı finalde eleyecektir. Koç K'nin Yunanistan maçından sonra oyuncuların adlarını dahi bilmemesi, pick&roll savunmasını bile yaptıramaması zihnimizde. İspanya ki çok daha ötesinde özelliklere sahip. Eğer İspanya, Amerika'ya elenirse bence çok büyük bir sürpriz olurç

    YanıtlaSil
  17. Cemil Cihan OZALEVLI11 Ağustos 2010 22:35

    Amerika her ne kadar eksik kadro ile gelse de ben hala onlari favori goruyorum. Tecrube eksikliginden bahsedilebilir. Ama takimi inceledigimiz zaman tecrubenin en gerekli oldugu pozisyonda NBA'in en iyi takim yoneten oyun kurucularindan Chauncey Billups i goruyoruz. Hem dis sut tehdidi hem de oyun zekasi ile takimini cok basarili bir sekilde oynatacaktir. Ayni pozisyonda Rondo gibi mukemmel bir asist yetenegi olan ve hirsiyla macim seklini degistirebilecek bir oyuncu var. Forvet pozisyonunda takimin buyuk bir ihtimalle lideri olacak Durant var. Her ne kadar genc olsa da NBA in bu seneki sayi krali. Ayni pozisyonda Igoudala ve Rudy Gay var ki, genc yaslarina ragmen kendi takimlarinin liderleri. Amerika'nin en zorlanacagi yer kesinlikle pota alti. Hucumda her ne kadar skor bulmakta zorlanmayacak olsalar da, savunmada cok zorlanacaklari asikar. ama tecrube eksikligi olan bu takimda, en zorlanacaklari pozisyonlarin birinde NBA'in iki senedir sampiyon olan takiminin forveti Lamar Odom bulunuyor.Belki de uluslararasi turnuvalarda takimin en tecrubeli ismi. Bu pozisyonda uzerine duseni fazlasiyla yapacagina inaniyorum. Takimin en zayif halkasi ise pivot pozisyonu. Ama burda da Amerika'nin bir artisi var. Cogu pivot oyuncusunun aksine Chandler ve McGee cok hizli ayaklara sahip. Cok fazla skor tehdidi yok ama savunmada hizli ayaklariyla yardima cabuk bir sekilde gelebilerler. Ozellikle de uzun kollariyla cok buyuk blok tehditi olusturuyorlar.

    Her ne kadar her zamanki Amerika takimi gibi olmayacaklarsa da, izlemesi cok zevkli olacak. B

    YanıtlaSil
  18. sevgili adsız arkadaşım:amacım polemik yaratmak değil,o yüzden karşılıklı cevaplarla tartışma içine girmek istemiyorum ama senin de tıpkı benim gibi düşündüğünü düşünerek cevap vermek istiyorum.ispanya'nın takım olgusu türk milli takımından daha zayıf çünkü:
    1)guard bölgesinde önemli derecede bir yoğunluk var ve özellikle calderon'un rubionun basketbol kamuoyundaki pozisyonundan rahatsız olduğunu biliyoruz...
    2) bu takımda her zaman toparlayıcı özellik gösteren jimenez artık takımda değil ve yeni takım kaptanı navarro bütün iyi niyetine rağmen sonuçta egosu yüksek bir oyuncu ve henüz bu görevi üstlenmek için hazır değil ki ben calderonun navarro ile de sorunlar yaşayacağını düşünüyorum...
    3)portland'da bile yedek kalmayı sorun haline getiren fernandez(aldığı sürelerde potaya şut sallamaktan başka bir şey yapmadı)scariolo'yu zor durumda bırakacaktır çünkü scariolo ilk beşte her zaman savunma yönü kuvvetli bir oyuncu kullanmak isteyecektir ve bu tarife uyan oyuncu fernandez değil...
    4)takım, özgüveni bu tip turnuvalarda kısa sürede sarsılabilecek oyunculara sahip(vazquez,gasol,rubio,claver,Llull)

    yukarda saydığım nedenler dışında türk milli takım oyuncularının artık birbirlerini kabul etmiş olmalarından dolayı türk milli takımına takım olgusu konusunda daha yüksek puan verdim....tabiki bu öznel bir değerlendirme,hiçbir bağlayıcılığı yok;sadece basketbolu sevdiğini düşünen bir kişinin öylesine içinden gelerek yaptığı analizlerden oluşan basit bir yazı...sonuçta ispanya yarın şampiyon da olabilir,yaptığım analizlerin hiçbiri gerçekleşmeyebilir ama bu beni gerçekten etkilemeyecektir...

    YanıtlaSil