14 Ağustos 2010 Cumartesi

Kevin Durant Röportajı



Eksik kadro... Genç... Liderlik... bu ifadeler senin üzerinde baskı yaratıyor mu?
Kesinlikle üzerimizde bir baskı yok. Sahaya çıkıp her pozisyonda sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Ne kadar genç olursak olalım, elimizden gelen her şeyi yaptığımız sürece sorun yaşamayacağız.

ABD Milli Takımı'nın özellikle pota altında dar bir kadroya sahip olduğu çok açık. Gelmeyen oyuncular da göz önünde bulundurulduğunda şampiyonluk şansınızın azaldığı konuşuluyor. Sence ABD Dünya Şampiyonası'nda kupayı kaldırabilir mi?
Şampiyonada ne yapacağımızı bilemiyorum. Şampiyonada çok iyi takımlar var. Amacımız bizden şüphe duyan insanların yanlış düşündüğünü gösterebilmek. Kimse bizim şampiyon olacağımızı düşünmüyor, ancak geleceğimizin garanti altında olduğunu da bilmeleri gerek.

Türkiye Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağı için çok heyecanlı. Daha önce Türkiye hakkında bir şeyler biliyor muydun?
Türkiye'yi biliyorum ama daha önce oraya gelme fırsatım olmadı. Duyduğuma göre İstanbul harika bir şehir. Bence çok güzel bir tecrübe olacak.

NBA'de birçok Türk oyuncusu var. Ev sahibi olacak Türk Milli Takımı için düşüncelerin neler? 
Türkiye'nin NBA'de inanilmaz oyuncuları var. Türkoğlu tabii ki finale çıktı ve playoff'ta kendini kanıtladı. İlyasova harika bir sezon geçirdi. Ülkede daha iyi oyuncular olduğunu biliyorum.

Sırbistan geçen hafta Türkiye'de bir hazırlık turnuvasını kazandı. Takım arkadaşın Nenad Krstiç de bu turnuvanın MVP'si oldu. Krstiç'in takımı Sırbistan için neler düşünüyorsun? 
Onlar da turnuvada olacaklar mı?

Evet.
Bilmiyordum. Nenad Krstic bizim takımın çok önemli parçalarından biri. Çok iyi oynuyor. Sezon bittiğinden bu yana onunla görüşme fırsatı bulamamıştım. Çok iyi olacak.

Oklahoma City Thunder genç kadrosu ve düzenli yapısıyla geleceğin şampiyonluk adaylarından biri olarak gösteriliyor. Sen Thunder'ın geleceğini nasıl görüyorsun?
Genciz ve her maçta çok mücadele ediyoruz. Bence en önemlisi bu. Böyle oynamaya devam edersek önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Geçen sezon yaptıklarımızla yetinmeyip çalışmaya devam etmeliyiz. Yukarıyı zorlayacağız. Takım arkadaşlarıma da hep bunu söylüyorum: zorlayacağız.

Türkiye'de seni takip eden birçok hayranın var. Onlara özel bir mesajın var mı?
Bizi izlemeye devam edin. Yakında Türkiye'de olacağız. Geldiğimizde görüşürüz.

6 yorum:

  1. hahaha "Sırbistan'da oynacak mı?" sorusuna çok güldüm gerçekten.. Elinize sağlık harika bi röportaj olmuş..

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık ismail abi :)
    gerçekten bayılıyorum şu adama :D
    Sırbistandamı olacak bitirdi beni zaten...

    YanıtlaSil
  3. "Bizi izlemeye devam edin. Yakında Türkiye'de olacağız. Geldiğimizde görüşürüz."

    Biraz zoraki bir mesaj olmuş sanki. :)

    YanıtlaSil
  4. Sirbistanda oynayacak mi?
    amerikanin yaz tatil icin gelecegi belli oldu! takimin en iyi? oyuncusu onemli bir adayin varligindan bile haberdar degil..japonyada yunanistana kaybettiklerinde de coach K 4 numara(papoloukas) cok iyi oynuyor demisti..

    YanıtlaSil
  5. Bu adamlar için hayat sadece kuzey amerikadan ibaret. Sırbistanın oyanamayacağını bilmesi normal bir playoff maçına tüm ulusal kariyerini değişecek nitelikte nba oyuncuları. eski kültür olmadığı için o dream team 92 bir daha kurulmaz. Durantı severim ancak bu amerikan tarzı vurdumduymazlıkları hoşuma gitmiyor

    YanıtlaSil
  6. onlarda-sırbistan- mı olacak? adam dünya şamp. 2 hafta kala rakiplerini bilmiyor. iyi oyuncu, klasik amerikan vatandaşı. nasıl olsa biz şamp olucaz rakiplerimiz önemli değil düşüncesinin japonyada neler getirdiğini görmüştük. inş bir dejavu yaşıyacağız. oğuzhan şeker dedi ki

    YanıtlaSil