3 Eylül 2010 Cuma

İpekçi'de Dostça


Aralarında siyasi gerginlik olan iki ülke, İran ve ABD'nin Dünya Şampiyonası'nda karşı karşıya gelmesi, spordan çok haber merkezlerini ilgilendiren bir durumdu. Maç öncesinde her iki taraftan gelen dostluk mesajlarının tribünlere yansıması da harikaydı. Sonuçta Amerikalı ve İranlı seyircilerin birlikte eğlendiği, Slovenlerin de onlara katıldığı keyifli bir gece yaşandı Abdi İpekçi'nin adını taşıyan Spor Salonu'nda. Tam da onun isteyeceği gibi!

Parke üzerindeki iki kadro arasında büyük bir güç farkı vardı. Brezilya karşısında zorlanan ABD, bir günü idman yapmadan geçirmenin de rahatlığıyla maça yüksek tempoda başlamadı. Veselin Matiç'in çalıştırdığı İran'ın ilk hedefiyse pozisyon sayısını mümkün olduğunca azaltıp, sahadan mümkün olan en az farkla ayrılmaktı. İran, ABD'nin baskısını daha rahat karşılayıp tempoyu kontrol edebilmek için iki oyun kurucuyla çıktı sahaya. 24 saniye süresini sonuna kadar kullanan Matiç, elinden gelse yeniden eski kurallarla oynamayı ve hücum süresini 30 saniyeye çıkarmayı teklif edecekti. Sonuçta Matiç'in taktiği, Birleşik Devletler'in rahatlığıyla birleşince devre 14 sayı farkla geçildi.

Devre arasında Mike Krzyzewski'nin takımı boğucu baskısını zayıf rakibi üzerinde uygulayınca ilk dört dakikada 5 top çaldı. Sonrası güzel smaçlar, hızlı hücumlar ve bol eğlence. ABD 81-55 galip geldi, ancak esas kazanan Dünya Barış Günü'nde sporun birleştirici olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösteren oyuncu, antrenör ve taraftardı.

(Bu yaz 2 Eylül Perşembe tarihli Milliyet Gazetesi için yazıldı.)

1 yorum:

  1. ismail son 2 amerika maçında önce detroit sonrada lakers forması giyip elinde amerika bayrağı olup sıkça ntv ekranlarına gelen arkadaş bizim mudanyadan kel umut. 1-2 yıldır ingiltere'de ama iranlılarla birlikte dostluk fotoları falan çektirip tüm medyayı ii kafalamış,söliim

    YanıtlaSil