30 Ağustos 2010 Pazartesi

Love'dan Sevgilerle...



Dünya Basketbol Şampiyonası başlarken Amerikan basınındaki basketbol otoritelerinden antrenör Mike Krzyzewski'ye kadar birçok kişi kısa oyunculardan kurulu ABD kadrosunun ribaund sorunu yaşayabileceğinden söz etmişti. Konuşmayan tek bir kişi vardı, o da söyleyeceklerini kelimelerle değil, sayılarla bırakmış.

Kevin Love turnuvanın ilk gününde Hırvatistan'a karşı 13 dakikada 10 ribaund alırken, Slovenya maçında da 13 dakikada 10 sayı-11 ribaunda ulaştı. En kısa sürede double-double yapma diye bir rekor olsaydı, Dünya Şampiyonası'ndaki Love bahis şirketlerinin favorisi olurdu!

Slovenya maçında ABD adına fark yaratan isim oldu Kevin Love. Girdiği kısa sürede pota altına getirdiği sertlik ve yardım savunmasındaki başarısıyla kısa süre de olsa umutlanan Slovenleri bezdirdi. Amerika açısından ilk gün kazanılan Hırvatistan maçından pek bir farkı yoktu aslında Slovenya karşılaşmasının. Baskıyı yaptılar, her iki potada da iyi yardımlaştılar, yüksek yüzdeyle şut attılar ve kazandılar. Hücumda aceleci olmaları yüzünden çok top kaybetseler de, tempoyu artırmaları sayesinde rakiplerinden fazla hücum etme fırsatı yakaladılar.

İki günün ardından rahatlıkla söylenebilir ki, Amerika dünyaya meydan okuyor. Eksiklerini açıkça dile getirirken rakibe çözüm reçetesini veren Birleşik Devletler, “böyle de kazanacağız” fikrini herkesin aklına yerleştirmenin peşinde. Kevin Love ise kendini hesaba katmayanlara karşı sessiz ama fiyakalı protestosunu sürdürüyor. İki maçı da farkla kazanan Love ve arkadaşları yeni güne yeni bir soruyla başlayacaklar: Anderson Varejao ve Tiago Splitter'lı Brezilya'ya karşı da caka satabilecekler mi? Kolay olmadığı kesin.

Bu yazı 30 Ağustos tarihli Milliyet Gazetesi için yazılmıştır.

2 yorum:

  1. durant tam bir lider gibi, amerika kenardan da harika katkı alıyor. ilk iki maçtaki oyunlarını oynadıkları sürece onları kimse durduramaz.

    YanıtlaSil
  2. Bu konsantrasyonla bu takım yenilmez..

    YanıtlaSil