29 Ağustos 2010 Pazar

Mesaj Verildi


Bu yazı, 29 Ağustos 2010 tarihli Milliyet Gazetesi için yazılmıştır. 


ABD turnuvadaki ilk 10 dakikasını geride bıraktığında bu genç kadrodan kuşku duyan herkes “haklı çıkmanın” haklı gururunu yaşıyordu. Zira bir ara 19-18 öne geçen Hırvatistan ilk çeyreği iki sayı geride tamamlamış ve Birleşik Devletler’in genç kadrosunu bir hayli zorlamıştı. Bunun sebebi Hırvatların ilk çeyrekte topu pota altında Ante Tomiç’le rahatça buluşturabilmesinin yanında hücum ribaundlarını kovalayarak ekstra sayılar bulmalarıydı.

İlk çeyreğin sonunda Mike Krzyzewski bu hataları gördü ve takımda ufak ayarlamalar yaptı. Roko Ukiç ve Zoran Planiniç’e yeterli baskıyı yapamayan Derrick Rose yerine Russell Westbrook’un oyuna girmesiyle getirdiği enerji, her şeyi değiştirdi. Hırvatistan koçu Josip Vrankoviç bu bölümde iki oyun kurucusuyla sahada kalmayı denediyse de, çözüm olmadı. Amerika, ikinci çeyrekte Hırvatistan’a yalnızca altı sayı şansı tanıdı ve daha devrede fark 20’nin üzerine çıktı.

İkinci yarıda durum farklı değildi. ABD fark kaç olursa olsun ciddiyetini korudu. Hatta faul düdüğü sonrası atılan şutları bile bloklayarak, kendilerini küçük görenlere mesaj gönderdiler. Sonuç 106-78. Amerika’yı yenmek için tempoyu iyice düşürmek, baskılı savunmadan etkilenmemek, pota altında sırtı dönük hücum edebilen skorer bir pivota sahip olmak ve o pivotu iyi kullanabilmek gerekiyor. Çok kolay değil mi?

Bir de Vrankoviç’e sorun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder