29 Ağustos 2010 Pazar

İspanya Şampiyon!


Dün tamamlanan anketin sonucuna göre, okurlar İspanya'yı şampiyon ilan ettiler. ABD ikinci şampiyonluk adayımız. Türkiye'ye inananların sayısı hiç de az değil. İşte son anketimizden kalan bazı görüşlerin bazı kısımları. Teşekkürler.

ABD: 203 (28%)
Arjantin: 21 (2%)
Brezilya: 16 (2%)
İspanya: 235 (32%)
Sırbistan: 35 (4%)
Türkiye: 131 (18%)
Yunanistan: 62 (8%)
Diğer: 14 (1%)
Toplam oy: 717


Eşref
Gasol'süz ispanya kazanacaktır tabiki Gasol olsa yararı çok büyük olacaktı ama sonuçta takımda bi dostluk ve tecrübe var kazanacaklarını umuyorum.

Adsız (keşke isim yazsaydın :)
Pota altı eksiklerine rağmen ABD şampiyon olur diye tahmin ediyorum. Çok iyi oyun kurucularla geliyorlar ve ilk beşte iki oyun kurucuyla yüksek tempoda durdurulması zor bir takım olacaklar. Kritik nokta savunma ribaundlarını alabilmelerinde, onu da Odom halleder diye düşünüyorum.

Adem Durmuş
Oyuncuların günlük performansı belirleyecek bence sonucu,geuplardaki sıralamaya göre oluşacak eleme maçları ve fikstürün de önemi büyük,Yine de sırasıyla Abd,İspanya,Türkiye,Yunanistan demekte sakınca görmüyorum!

E. Güleç
Ne kadar ABD nin kadrosu genç yeteneklerle dolu olursa olsun, İspanya'nın takım oyunu, oyunu taktiksel ve oyun yapılarından gelen nedenle finalde rakibin oyununu(özellikle turnuva tecrübesi olmayan ABD takımının) bozma ihtimali, ve ABD nin sert oynaması halinde İspanyol oyuncuların kendilerini yerlere atma becerisi gibi özelliklerden dolayı, finalin ağırlığını kaldırabilecek olan İspanya'nın rakiplerine göre(özellikle finalde karşılaşmaları halinde genç ve turnuva tecrübesi az olan ABD'ye göre) şampiyonlukta diğer takımların önünde olduğunu düşünüyorum.

D.C. Gurcan
yunanistan ile amerika arasında gidip geldim ama sanırım kanadaya attıkları fark sayesinde yunanistan demek geldi içimden. ispanyanın da gasolsüz yunanistan veya amerika ile başa çıkabileceğini sanmıyorum.

özak
Neden İspanya ?:
1-İspanya son dünya ve avrupa şampiyonu,son olimpiyat 2.si
2-İspanya kadrosundaki oyuncular oldukça formda, Pau'nun yokluğunu kapatabilirler.
3-Bu sene futbolda da dünya şampiyonu olmalarının moraliyle basketbol şampiyonasında da favoriler benim gözümde.
4-Turnuvadaki takımlardan birbiriyloe oynamaya en alışık oyunculardan kurulu takıma sahipler

basket2.com
1in ve 5in kadar konuş derler.. İspanya favori

adu
ABD genç ve atletik kadrosuyla şampiyonluğa ulaşacaktır. Uzun rotasyonundaki sıkıntı fazla etkilemez onları, nasılsa yediklerinden fazlasını atıyorlar. Rondo, Rose, Billups gibi turnuvanın en iyi 3 oyun kurucusuna da sahipler.

Doğuş
iyi kısalar, sağlam pota altı, tecrübe, akıcılık...

Burak Berke Torun
Kevin Durant, Rajon Rondo (Özellikle iki NBA finali oynadı.) gibi skoru çabuk değiştirebilecek, pasları ile oyunu domine edebilecek oyuncuları var. Final ABD - Arjantin, şampiyon da ABD olur diye düşünüyorum.

1 yorum:

  1. amerika topa baskı yaptığı zaman etkileri gerçekten çok artıyo çok fazla fast break point buluyorlar bence amerika bu turnuvada şampiyon olur diorum

    YanıtlaSil