25 Temmuz 2011 Pazartesi

Spor Tarihinde Bugün

NOT: Spor Tarihinde Bugün, NTV SPOR'da Coşkun Çelik'in hazrıladığı güzel bir program. İzleyici olarak bizim kanalın en sevdiğim kısımlarından biri. Coşkun Çelik yıllık izindeyken nöbeti devralmak bana düştü. Onun kadar olamasa da kendimizce bir şeyler karalıyoruz. 21 Temmuz - 1 Ağustos arasında nöbet bende, sonra alıştığınız kaleme geri dönecek Spor Tarihinde Bugün.



25 Temmuz 2001
Kocaelispor: 4 – Arsenal: 1

Arsene Wenger'in Arsenal'ı, 2001-02'de hem premier league şampiyonluğunu, hem de lig kupasını kazanarak sezonu çifte kupayla tamamlamıştı. Gol kralı Thierry Henry'nin yanı sıra; Patrick Vieira, Robert Pires, Dennis Bergkamp ve Freddie Ljungberg gibi süper yıldızlarıyla o sezon ligde oynadığı tüm maçlarda gol atarak şampiyon olmuştu.

İşte Arsenal'in o efsanevi sezonu, Avusturya'daki bir hazırlık turnuvasıyla başlamıştı. Ünlü Swarovski kristallerinin memleketi Wattens'te "Swarovski Kupası" adındaki turnuvada Arsenal'ın yolu Hikmet Karaman'ın Kocaelispor'uyla kesişti.

Alexandrov-Lazarov ikilisinin yanı sıra Nuri Çolak, Cihan Haspolatlı ve Serdar Topraktepe ile iyi bir kadrosu vardı yeşil-siyahlıların. Ancak karşı tarafta Vieira, Pires, Wiltord, Bergkamp ve Parlour gibi yıldızlarıyla Arsenal vardı. Hazırlık maçı da olsa İngiliz ekibinin farklı galibiyeti bekleniyordu ve yoğun transfer gündeminde bu maçın spor sayfalarında bir satırdan fazla yer alması pek mümkün değildi.

Ancak Lazarov’un iki, Nuri ve Serdar’ın birer golleriyle 4-1 kazanan taraf Kocaelispor oldu. Avusturya’da belki kimsenin ilgilenmeyeceği bu hazırlık maçı, bir anda spor basınında kendine geniş bir yer buldu. Yerel basın “Arsenal ile kafa yaptık” başlıklarıyla eğlenirken; 25 Temmuz 2001 tarihinde oynanan bu maç spor tarihinde hoş bir anı olarak kendine yer buldu. Kocaelispor’un Arsenal galibiyetiyle başlayan o sezonu, bir de kupayla taçlandı. Yeşil-siyahlılar, o sezon Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş’ı 4-0 yenerek kupa şampiyonu oldu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder