26 Temmuz 2011 Salı

Spor Tarihinde Bugün

NOT: Spor Tarihinde Bugün, NTV SPOR'da Coşkun Çelik'in hazrıladığı güzel bir program. İzleyici olarak bizim kanalın en sevdiğim kısımlarından biri. Coşkun Çelik yıllık izindeyken nöbeti devralmak bana düştü. Onun kadar olamasa da kendimizce bir şeyler karalıyoruz. 21 Temmuz - 1 Ağustos arasında nöbet bende, sonra alıştığınız kaleme geri dönecek Spor Tarihinde Bugün.



26 Temmuz 2000
Beşiktaşlı Nouma’nın ilk golü

2000 yazı Türk futbolunun yıldız transfer geleneğinin zirve yaptığı bir dönemdi. Fenerbahçe Kenneth Anderson, Galatasaray Mario Jardel ve Trabzonspor da Rune Lange'yi alarak büyük sükse yapmıştı. Tecrübeli teknik adam Nevio Scala'yı takımın başına getiren Beşiktaş'ın da diğer büyüklerden geri kalmaya hiç niyeti yoktu.

Siyah-beyazlı takım, santrafor transferi için Fransa futbolunun önemli yıldızlarından Pascal Nouma'da karar kıldı. Bir süre sonra Beşiktaş formasıyla efsaneleşecek Nouma’nın hikâyesi, resmen 26 Temmuz 2000’de başladı. İlk kez bir resmi maçta İnönü’ye çıkan Pascal Nouma, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Levski Sofya’ya karşı golünü attı.

Beşiktaş’tan kolay bir galibiyet beklenen maç, düşünülenden zorlu geçti. Sert bir futbol oynayan Levski’ye karşı 82. dakikaya kadar gol bulamayan siyah-beyazlılar, İbrahim Üzülmez’in soldan ortasına ayağını uzatan Nouma ile galibiyete ulaştılar.

İşte tribünlerin “bir aşk hikâyesi” olarak adlandırdığı o öykü, 26 Temmuz 2000’de başladı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder