24 Temmuz 2011 Pazar

Spor Tarihinde Bugün


NOT: Spor Tarihinde Bugün, NTV SPOR'da Coşkun Çelik'in hazrıladığı güzel bir program. İzleyici olarak bizim kanalın en sevdiğim kısımlarından biri. Coşkun Çelik yıllık izindeyken nöbeti devralmak bana düştü. Onun kadar olamasa da kendimizce bir şeyler karalıyoruz. 21 Temmuz - 1 Ağustos arasında nöbet bende, sonra alıştığınız kaleme geri dönecek Spor Tarihinde Bugün.



24 Temmuz 2005

Lance Armstrong, Fransa Bisiklet Turu’nu yedinci kez kazandı

24 Temmuz 2005, spor tarihinin en büyük efsanelerinden Lance Armstrong’un kariyerinin zirvesiydi. Armstrong, 92. Fransa Bisiklet Turu’nu üst üste yedinci kez kazandı.

Aslında 2005’teki tur Armstrong için çok da iyi başlamamıştı. Eski takım arkadaşı David Zabriskie, ilk üç etap sonunda sarı mayoyu elinde bulunduruyordu. Ancak dördüncü etabın son kilometresinde Zabriskie düşünce, kurallar gereği yarış liderine verilen sarı mayo ikinci sıradaki Lance Armstrong’a geçti. Tecrübeli yıldız, büyük bir centilmenlik örneği göstererek bu etapta sarı mayoyu giymeyi reddetti. Ancak organizasyon komitesi, sarı mayoyu giymemesi halinde Armstrong’u yarış dışı bırakmakla tehdit etti. Sonrasında tek bir etap hariç, her zaman lider götürdü yarışı Lance Armstrong. 24 Temmuz’da da son kez zirveye çıktı.

Sadece bir sporcu olarak değil, bir insan olarak da özel bir isimdi Armstrong. 1996 yılında testis kanseri teşhisi konan efsane, bu zorlu hastalığı yenmesinin ardından üst üste yedi kez Fransa Bisiklet Turu’nu kazanarak tüm kanser hastalarına ilham kaynağı oldu. Lance Armstrong’un kansere karşı sarı bileklik projesi, tüm dünyadaki kanser hastalarına yardım için 325 milyon dolardan fazla yardım topladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder