29 Temmuz 2010 Perşembe

Pero iş başında



Yeni Zelanda basketbolu denince akla ilk gelen isim belki de Pero Cameron.

2002 Dünya Şampiyonası’ndaki efsanevi yarı final başarısındaki en önemli pay sahiplerinden biri olan Cameron, şu anda 36 yaşında ve basketbolu bırakalı neredeyse bir sene oluyor.

Cameron geçen sezon Wellington Saints takımının baş antrenörüydü. Pero, koçluk kariyerinin ilk sezonunda takımını Yeni Zelanda Ligi şampiyonluğa ulaştırdı.

Yeni Zelanda’nın teknik direktörü (aynı zamanda Darüşşafaka’yı da çalıştıran) Nenad Vucinic, hazırlık kampında genç kadrosundaki tecrübe eksikliğini görünce Pero Cameron’dan yardım istedi.



Eğer Vucinic’in Cameron’a yardımcı antrenörlük teklifinde bulunduğunu düşünen varsa, yanılıyor. Zira Pero Cameron, Yeni Zelanda Milli Takımı için bir yıllık ara sonrasında yeniden oyunculuğa geri dönme kararı aldı.

Cameron’ın ayağındaki sakatlık basketbolu bırakmasına sebep olmuştu. Fakat üç günlük denemenin ardından doktorlardan iyileştiği ve yeniden sahaya çıkabileceği yönünde rapor aldı.

Böylelikle Yeni Zelanda Milli Takımı, 2002 yılında yarı final oynayan kadrodan üç oyuncusuyla gelecek Türkiye’ye. Kaptan Pero Cameron’ın yanı sıra Kirk Penney ve Phil Jones da Dünya Şampiyonası’nda başarıyı tatmış isimler olarak öne çıktılar.

Yeni Zelanda’da Sean Marks’ın durumuysa henüz netlik kazanmış değil. Vucinic ve ekibi hâlâ Marks’tan haber bekliyorlar. Marks gelsin ya da gelmesin, Cameron’ın kaptanlık yapacağı Yeni Zelanda takımı izlemesi en eğlenceli takımlardan biri olacak.

Bu arada Cameron ve ekibi Dünya Şampiyonası öncesinde de Türkiye’ye uğrayacak. Yeni Zelanda, Adidas İstanbul Cup organizasyonunda İran, Sırbistan ve Türkiye ile oynayacak. Türkiye-Yeni Zelanda maçı 7 Ağustos Cumartesi saat 20:30’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda. Maçlar NTV SPOR’dan naklen yayınlanacak.


4 yorum:

  1. Günün en güzel haberlerinden biri benim için. Ellerine sağlık İsmail. Blogda paylaştım haberini ve selam ettim senin çiçeği burnunda bloguna. Sevigler, saygılar, iyi bloglamalar, takipteyiz.

    saLsa

    YanıtlaSil
  2. KARDEŞİM ÇOK SEVİNDİM. GÜNÜN EN MUTLU HABERİ OLDU BU BENİM İÇİN. İNŞALLAH DAHA ÇOK KONUŞABİLİRİZ. HABERLERİNİ BEKLİYORUM...
    SEVGİ & SAYGI

    YanıtlaSil
  3. İsmail abi eline sağlık çok güzel olmuş blogun hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  4. ismailcim çok güzel çıkmışsın :d

    YanıtlaSil