30 Temmuz 2010 Cuma

Yahudi Amare

Amare Stoudemire

Amare Stoudemire, basketbol yeteneğini geç keşfetmiş yıldızlardan biri. İnanması zor ama Amare basketbol topunu eline ilk aldığında 14 yaşındaydı. Lisede iki sezon basketbol oynadı ve direkt olarak NBA’e adım attı.

Anlaşılan o ki, Amare’nin geç keşfettiği tek özelliği basketbolculuk değil. Stoudemire, annesi Carrie’nin vasıtasıyla İsrail köklerine sahip olduğu inancıyla Kudüs’e gitti.

Twitter’dan attığı mesajlardan takip edebilirsiniz, birçok İbranice kelime yazarak oraya ait olduğunu söylüyor Stoudemire.

New York Knicks ile 5 yıl 100 milyon dolarlık bir sözleşme imzalamıştı. Bilindiği üzere New York ABD’de Yahudi nüfusunun en çok olduğu şehirlerden biri. Bu yüzden Maccabi Tel Aviv her sene Madison Square Garden’da bir hazırlık maçı yapar.

New York’lu Amare, Florida ve Arizona’da yıllardır fark etmediği Yahudi kökenlerini araştırmak için iyi bir zaman buldu.

Bakalım NY taraftarı bunu nasıl karşılayacak?

6 yorum:

  1. bir ny knicks sempatizanı olarak amare geldiğinde sevinmiştim. ancak devamı gelemeyince aynı tas aynı hamam bu sezon yine. blogunuzu ilk defa gördüm umarım takipçisi olmaktan keyif alırım. redsofkop.blogspot.com adlı bi blog macerasına adım attık bizde bir arkadasımla biraz futbol ağırlıklı sizi de bekleriz zaman zaman:)

    YanıtlaSil
  2. Casspi ve Farmar'dan sonra NBA'de oynayan 3. Yahudi basketbolcu şu anda sanırsam.

    YanıtlaSil
  3. farmar'ın durumu biraz karışık:
    http://www.jewishjournal.com/cover_story/article/jordan_farmar_and_the_jewish_hoops_future_20090422/

    ismail hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  4. Fatih Solak ta 16 yaşında başlamış...

    YanıtlaSil
  5. Reklam kokan hareketler mi desek bilemedim..

    YanıtlaSil
  6. Amcam Serdar Apaydın da 18 yaşında başlamış basketbola, tabii onun zamanı biraz daha basketbol açısından daha olanaksız bir dönem.

    YanıtlaSil