1 Ağustos 2010 Pazar

Her Şey Hayal Etmekle Başlar

Şampiyon Nevin Yanıt!
Nevin Yanıt, Barcelona’daki 100 metre engelli finali için ekranda göründükten birkaç saniye sonra, kendisini izleyenleri ağlatmayı başardı.

Nevin’in yaptığı ancak hayal edilebilecek bir şey. Atletizm gibi Türkiye’de zar zor ilk beşte yer bulan bir sporda, 100 metre engelli gibi teknik bir branşta, henüz 24 yaşındayken 12.63’lük bir derece elde etti.

Öncelikle 12.63 için tebrik etmek gerek Nevin’i. Genel olarak derecelerin düşük olduğu 2010 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda dünya çapındaki derecelerden birinin altına imza attı. Zira 100 metre engellide sezonun en iyi derecesi Lolo Jones’un koştuğu 12.55. Artık en iyilerden biri olduğunu ispatladı.

Hayallerin gerçeğe dönüştüğü an!
Ancak Nevin’in yaptığı asıl iş Türkiye rekorunu kırmak değildi. Esas iş derece ne olursa olsun finali kazanmak. Dile kolay geliyor belki ama bizden bir kız Avrupa Şampiyonası finalinde çıkıp kariyerinin en iyi derecesini yaptı. Futboldan basketbola, atletizmden voleybola kadar tüm branşlarda finallerde ne kadar zorlandığımızı anlatacak onlarca örneğe inat; Nevin çıkıp finalde kazandı.

Bu her şeyden zor. Hem de sadece Türklere mahsus bir zorluk değil. İşte 100m engellinin şu anki en iyisi Lolo Jones’un kariyerindeki finaller ortada. Mental olarak bu seviyeye çıkabilmiş olması gerçekten harikulade.

Nevin’in engel geçişlerindeki başarısı ortada. Kısa boylu olmasının getirdiği avantajı harika kullanıyor ve engelleri çok yakın geçebiliyor. Üst seviyede yarışmaya başladığı zaman çıkışları ve engel sonrası hızlanması soru işareti olarak kalmıştı, ancak onların üzerinde çok çalıştığı aşikâr. Nitekim finalin en iyi çıkış yapan ismiydi Nevin.

Final koşusu kusursuza yakındı. Enfes çıkışı, mükemmel bitirişi ders olacak nitelikteydi. Sadece sekizinci ve dokuzuncu engelleri biraz yukarıdan geçti, ancak o heyecan içinde olması normal.

Hangi oje yakışmaz ki?
Bu noktada Avrupa Şampiyonu olarak teknik açıdan kendisini geliştirebileceği çok şey yok Nevin’in. Tek konsantre olması gereken nokta hızlanmak. Lolo Jones’un 100 metredeki derecesi 11.24, Nevin’in 11.71. Eğer 100 metre derecesini 11.50’nin altına indirebilirse, hayallerin ötesinde bir iş başarabilir bu kız. “Hayalimi yaşıyorum” dedi zaten yarış sonrasında.

Zaten her şey hayal etmekle başlamaz mı?

Nevin Yanıt ve kusursuz engel geçişi
Kusura bakma Nevin, çok şımarttın. 2012’de Londra’da 12.50’nin altında koşup altın kazanacağını hayal ediyorum!

4 yorum:

  1. 2012'den önce 2011 Güney Kore Dünya Atletizm Şampiyonasında izlemeyi heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. yazı süper ellernze sağlık hocam ..dün twitter'da baktımda bazı insanlar bu başarıyı bile gölgede bırakmak için tuttuğu takımları ön plana çıkarmış..yazıktır yahu emeğe saygı nerde kaldı!

    YanıtlaSil
  3. bu başarıyı niye gölgede bırakmak istesin ki o takımlarını öne çıkaranlar eğer tabi bahsedilen fenerbahçelilerse bu kız fenerbahçenin sporcusu değil mi onların sevincinin iki katı olması ne kadar güzel birşey

    YanıtlaSil
  4. Ben bu kadar güzel sevinen bir sporcu daha gördüm mü acaba?

    YanıtlaSil