2 Ağustos 2010 Pazartesi

Haslem'in Zor Günleri

Haslem'in sırtındaki Florida haritası

Udonis Haslem yaz dönemi gelen sarsıcı habere kadar gayet güzel geçiyordu. Doğup büyüdüğü, eyaletinin haritasını sırtına kocaman dövmeyle taşıdığı şehirde kalmış, üstüne üstlük oynadığı takım, yaptığı transferlerle şampiyonluğun en kuvvetli adaylarından biri haline gelmişti.

Geçen hafta gelen habere kadar her şey yolunda gidiyordu yani. Derken Udonis’in 53 yaşındaki annesi hayata gözlerini yumdu ve her şey alt-üst oldu.

Udonis ve annesi Debra’nın hikayeleri çok dramatik: Udonis’in çocukluğu sırasında annesi uyuşturucu bağımlılığı yüzünden bir kliniğe yatmak zorunda kalıyor. Bu yüzden başka bir aile yetiştiriyor genç Udonis’i. Ancak Debra bağımlılığını yeniyor ve yaklaşık 10 sene temiz kaldıktan sonra 2001 yılında oğlu Udonis Haslem ve onu yetiştiren üvey annesi Barbara Wooten ile arasını sağlamlaştırıyor. Udonis’in de sayesinde NBA’in “Read to Achieve” programlarına katılıyor, birçok yerde uyuşturucu karşıtı konuşmalar yaparak gençlere ilham veriyor.

Solda Haslem'in üvey annesi Barbara Wooten, sağda Debra Haslem. (Foto: Sun-Sentinel)
Derken geçen sene doktorlar Debra’nın idrar yolunda bir tümöre rastladılar. Ameliyat sonrası Debra, oğlu Udonis’in evine taşındı. İlişkileri daha da ilerlemişti. Ne yazık ki geçen hafta veda etti Debra.

Bu Udonis için bir ilk değil, yetiştiği ailenin diğer oğlu, yani üvey kardeşi Sam Wooten da üniversitedeyken kanser yüzünden hayatını kaybetmişti.

Şüphesiz ki büyük bir yıkım oldu bu Haslem için. Dwyane Wade yaptığı açıklamada 2010-11 sezonunu Debra Haslem için oynayacaklarını söyleyerek şimdiden dostuna desteğini gösterdi. İnşallah Haslem kendini kısa sürede toplar ve onu tekrar en savaşçı haliyle sahada görebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder