3 Ağustos 2010 Salı

Weaver'ı Maccabi Kaptı

Kyle Weaver, Kobe'yi savunuyor

Amerikan basınına düşen ilginç bir haber dikkat çekti. Oklahoma City Thunder’ın guardı Kyle Weaver, serbest bırakılmasından sonra Maccabi Tel Aviv’le anlaştı.

NBA’de rahatlıkla iş bulabilecek bir görev adamının, Avrupa’ya gelmesinin tek bir sebebi olabilir; buradaki potansiyelinin daha yüksek olduğunu görmesi.

Kısmen haklı da. Sürekli takım değiştiren bir görev adamı olmaktansa, Avrupa’da euro cinsinden önemli kontratlar yapabilecek bir potansiyele sahip Weaver.

24 yaşındaki Weaver, kolej günlerinden beri iyi bir savunmacı olarak anılır. Oklahoma City Thunder’daki performansıyla bu yeteneğini profesyonel seviyeye çıkarabileceğini kanıtladı.

Weaver, Avrupa basketbolunda hücumda da verimli olabilir. Öncelikle şut seçimleri konusunda çok başarılı. Yeteneklerini biliyor ve ne zaman ne yapması gerektiğinin farkında. Top hakimiyeti 1.98’lik bir oyuncu için iyi. Zaten Washington State'te zaman zaman oyun kurucu pozisyonundan süre alıyordu. Dış şutları oyununun öne çıkan alanları olmasa da, Thunder’daki iki sezonunda çizginin gerisinden gayet yüzdeli attı.

Alan Anderson kadar olmasa da, Weaver çembere gitme konusunda çok başarılı. Serbest atış yüzdesi de fena sayılmaz ve bu yüzden Avrupa’da önemli bir yıldız olabilir. David Blatt gibi bir antrenörle başlıyor olması da cabası.

Edit: Kyle Weaver NBA'de 10 takımdan teklif gelince imzadan vazgeçip NBA'de kalmayı tercih etmiş. Kaynak şurası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder