3 Ağustos 2010 Salı

Deng şov başladı

Luol Deng

Ömer Aşık’ın Chicago Bulls’tan takım arkadaşı Luol Deng, yaz mesaisine Ömer’den daha erken başlamıştı.

Büyük Britanya Milli Takımı’yla hazırlık kampına katılan Deng, resmi maçları da oynamaya başladı. Avrupa’nın ikinci liginde yer alan Britanya, Macaristan’la yaptığı ilk maçı 91-82 kazanırken Deng başroldeydi.

37 dakika sahada kalan Deng, 32 sayı-9 ribaund-3 asist-2 top çalma ve 1 blokla oynadı. Gerçi 20’de 8 isabetle oynaması bir soru işareti ama üzerindeki baskıyı hesap edecek olursak normal bile karşılanabilir.

Takımın diğer yıldızı Pops Mensah-Bonsu’nun da istatistikleri fena değil hani: 14 sayı-18 ribaund-2 asist-2 top çalma ve 1 blok!

Büyük Britanya’nın grubunda geçen sezon küme düşen Makedonya, Bosna Hersek, Macaristan ve Ukrayna yer alıyor.

Takip etmek isteyenler www.fibaeurope.com adresine yönlenebilirler.

2 yorum:

  1. Deng zaten kariyerinin başından beri çalışkan bir oyuncu olmasıyla tanınır. Oyunun her alanına katkı yapmak için çabalayan oyunculardan biridir. Kimi maçlarda silik bir görüntüde olmasına rağmen takımına özellikle son birkaç yıldır hatırı sayılır sayı ve rebound katkısı yaptı. Bence onun oyununda asıl fark yaratan şey ise aldığı süre. Birçok ilk 5 oyuncusundan daha fazla süre alabilen (birçok maçta 45 dakika civarında sahada kalmıştır) bir fiziksel kondisyonu istikrarlı bir şekilde ortaya koyabilen bir oyuncu olmuştur. Ömer bence Deng'den daha yetenekli bir oyuncu ancak henüz çaylak yılında Deng tarzı forvetlerle ciddi anlamda forma yarışına girmek istiyorsa en az Deng kadar çalışkan bir profil ortaya koymalıdır. Bunu yaptığı sürece de bence önemli dakikalar alabilecek kapasitede. Chicago'da onun oyununun gelişimini hızlandırabilecek yapıya sahip takımlardan biri. Umarım Ömer'i bu yıl bolca izleme şansımız olur.

    YanıtlaSil
  2. Levent Başak,
    Bana göre bu yıl chicago doğuda en iddalı 2. ekip. 1.ekip tabi ki malum olan.Orlando ve Bostona kıyasla bana göre Chicago bu yıl birazcık da olsa daha önde gözüküyor.Boozer bana göre tam ideal adamdı Chicago için,hem reboundlarda hem de mid range skorer olarak çok iş yapıcak.Noah içerde dururken Boozer'ın mid range oynayabiliyo olması Derrick Rose için de büyük fırsat çünkü o da drive pozisyonlarını daha çok bulucak ve kullanıcaktır.Deng de bence bu takımda önemli bir rol üstlenicek ilk 5te 3. rebound opsiyonu ve 3. sayı opsiyonu olarak takımın starlarının işini kolaylaştırıcak adam tam.Ayrıca Taj Gibson'ın da sixth man olucağını tahmin edersek onun da pota altında ciddi bir direnç getiriceğini ve eğer ömer aşık da adapte olursa mükemmele yakın bir pota altı rotasyonuna sahip olucak Bulls.Bu sene Derrick Rose-Boozer ikilisinin yanına Noah'ın rebound gücünü deng in all-around oyununu koyarsak gerçek anlamda izlemesi keyifli bir takım olucak..

    YanıtlaSil