7 Ağustos 2010 Cumartesi

Beaubois da yok


Sakınılan göze çöp batarmış.

Rodrigue Beaubois bu sezonki performansıyla Fransa Milli Takımı’nda Tony Parker’ın yokluğunu biraz olsun hafifleteceğinin sinyallerini vermişti. Antrenör Vincent Collet de 22 yaşındaki oyun kurucunun hücumda sorun yaşayan Fransa’nın sisteminde çok önemli bir yer edindiğini defalarca ifade etmişti.

Ne yazık ki Beaubois dünkü idmanda sol ayağını kırdığı için Türkiye’ye gelemeycek. Öncelikle İzmir’li basketbolseverler için kötü bir haber bu. Tony Parker’ın yokluğu yetmezmiş gibi önce Antoine Diot, sonra Beaubois sakatlandı.

Kalanlara bakmak gerekirse:

Yannick Bokolo'nun savunma yönünde katkısı olur. INSEP çıkışlı olmasına karşın sınırlı yetenekleriyle Aldo Curti ve eski dost Aymeric Jeanneau kadrodaki diğer oyun kurucular.

Saf oyun kurucu olmasalar da, bir numaradan süre alabilecek Erman Kunter çıkışlı Fabien Causeur ve Nando De Colo var. Yine zorda kalınırsa Abdoulaye M'Baye ve Edwin Jackson da oyun kurucu pozisyonundan dakika alabilir.

Allah Collet’ye kolaylık versin. Gerçekten bu yaz Fransa’nın işi çok zor olacak. Tıpkı futbol takımı gibi skor üretmekte zorlanan bir takım olacak basketbol takımı da.

1 yorum:

  1. Batum iyice iki numaraya kaymıştı, artık bir numarada da süre alması sürpriz olmaz gibi geliyor bana bu sakatlıktan sonra.

    YanıtlaSil