1 Ağustos 2010 Pazar

Izzo'nun Kararı



Tom Izzo, gerçek anlamda hayran olduğum üç-dört antrenörden biri.

Ne kadar büyük bir antrenör olduğunu ilerleyen zamanlarda uzun bir yazıda anlatmak niyetindeyim. Ancak sadece iki sezondur Michigan State’in hangi kadrolarla final four’a kaldığını görmek bile Izzo efsanesini anlamak için yeterli.

Izzo hiçbir zaman Mike Krzyzewski, Roy Williams, John Calipari kadar çok All-American oyuncusunu kadrosuna katamadı. Buna rağmen istikrarı ve oynattığı basketbolla bu isimlerin önünde yer alıyor.

Birçok yaz olduğu gibi, NBA takımları 2010 yazında da Tom Izzo’nun kapısını çaldı. En ciddi teklif Cleveland Cavaliers’tan geldi. Cavaliers’ın doğma büyüme Michigan’lı, Michigan State mezunu sahibi Dan Gilbert, LeBron James’i takımda tutma planları çerçevesinde Izzo’ya büyük bir teklif götürdü: Beş yıl için 30 milyon dolar.

2016’ya kadar Michigan State ile sözleşmesi devam eden ve yılda 3 milyon dolar kazanan Izzo için maddi açıdan da harika bir teklifti bu. Ancak Izzo, işin maddi yönünden önce durumu değerlendirmek istedi.


İlk olarak LeBron James’e ulaşmaya çalıştı Izzo. Ancak sözde Kral James, Izzo’nun telefonlarına bile çıkmadı. Sonarsını biliyorsunuz, LeBron prime-time’da düzenlediği bir televizyon şovuyla Cleveland’ı terk etti. Hem de şehri ve takımı küçük düşürerek.

LeBron sonrası Cleveland Cavaliers bir kaos ortamına girdi. Dan Gilbert’ın internet sitesinden yaptığı açıklama, taraftarların ve oyuncuların durumunun da bir göstergesiydi. Gilbert "Biz Miami'den önce şampiyon olacağız" dedi.

Kısacası Izzo, bu kaos ortamında şampiyonluk sözü vermiş bir kişinin sahip olduğu takımda antrenörlük yapacaktı.



Şimdiyse bambaşka bir durumda bulunuyor. Michigan State’in en büyük yıldızı Kalin Lucas’ın sakatlığı geçti ve Brandan Kearney gibi çok yönlü bir çaylağı takıma kattılar. Cleveland’da 30-45 arasında maç kazanmış sıradan bir takımın antrenörü olmaktansa büyük bir ihtimalle yine NCAA Final Four’unda boy gösterecek.

Ne olursa olsun, iki katı maaşı elinin tersiyle itmek kolay değil. Eh, kimse efsane olmanın kolay olduğunu söylememişti ki...

1 yorum:

  1. Eline sağlık İsmail abi Izzo'yu efsaneleştiren öykünün ayrıntılarını heyecanl ile bekliyorum :)

    YanıtlaSil