2 Ağustos 2010 Pazartesi

Rolando Blackman: Şampiyon Olabiliriz



Rolando Blackman, Dünya Şampiyonası boyunca Türkiye Milli Takımı'nın teknik kadrosunda yer alacak. Blackman, Nihat İziç ve Orhun Ene ile birlikte Bogdan Tanjeviç'in yardımcılığı görevini üstlenecek. İlk edindiğimiz izlenimin ardından Blackman'den daha çok profesyonel bir bakış açısı getirmesi ve kişiliğiyle takımda iyi bir hava yaratması bekleniyor. Bunu başarabilecek güçte ve yetenekte. İdman öncesinde Blackman ile kısa bir sohbet imkanı bulduk, buyurun efendim: 


Öncelikle Türkiye'ye ve eski antrenörünüz Bogdan Tanjeviç'in ekibine yeniden hoşgeldiniz. Boscia ile tekrar çalışıyor olmak sizin için nasıl bir duygu?
Tanjeviç'le yeniden birlikte olmak harika. Onunla çalışmanın benim açımdan en önemli yönü, Tanjeviç'in bilgi-birikiminden faydalanabilmek. Ayrıca tecrübelerimi kullanıp bu takımı daha ileriye götürebileceğimi düşünüyorum, ki bence en önemli şey bu. İyi bir şans bulduğumu düşünüyorum. Takıma yardım edebilmek için iyi bir fırsatım var çünkü basketbolu çok iyi bilen teknik kadronun içinde yer alacağım.

Bu takımla birlikte ilk idmanınız ve oyuncularla tanışma fırsatı da buldunuz. Takımdaki hava için ilk izlenimleriniz neler?
Takımla henüz tanıştım ancak haklarında çok şey okudum. Kazanmak istiyorlar. Ancak ev sahibi olmanın onları harika başarılara ulaştırabileceğini ne kadar derinden bildiklerini görmek istiyorum. Türk Milli Takımı bu turnuvanın önemli bir parçası olacak. Ancak istedikleri şeye ulaşabilmek için birlikte hareket edip çok kuvvetli ve etkileyici olmak zorundalar. Sadece tribünlerdeki kalabalıkla ilgili değil, eğer şampiyonluğu istiyorlarsa sahaya çıkıp onu almak zorundalar. Elimize şansın geleceğini biliyorum. Sahada kimin sorumluluk alacağı ve kritik anlardaki işleri yapacağı önemli. Kadroda harika oyuncular bulunuyor. Ben hepsinin en iyi şekilde oynayabilmeleri için onlara yardım edeceğim.


Antrenörlük kariyerinizin ilk bölümlerinde Dallas Mavericks'te savunma koordinatörü olarak çalışmıştınız. Türk Milli Takımı için de benzer bir görev tanımınız var mı? 
Tanjeviç bana ne derse onu yapacağım. Sahaya her çıktığımda koç bana ne derse onu yapacağım. Savunma, hücum, ne isteniyorsa onu göstereceğim. Teknik açıdan birçok farklı birikimim var ve takıma yardımcı olabilirim. Fakat genel olarak takım havasına katkıda bulunmak istiyorum. Hepsinin bir araya gelmesini ve istedikleri şeyi almak zorunda olduklarını vurgulayacağım.

NBA'de forma giyen Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova'yı tanıyor olmalısınız. Peki takımın diğer oyuncuları hakkında bilginiz var mı?
Tabii ki kadrodaki diğer oyuncuları tanıyorum. Ender Arslan, Kerem Tunçeri, Kerem Gönlüm, Ömer Aşık, Oğuz Savaş gibi yıldızların oyunlarını çok beğeniyorum. Yıldız oyuncular tabii ki önemlidir fakat sahaya çıkan her oyuncu, sırası geldiğinde doğru işi yapmalı. Takım olmak böyle bir şeydir. Bu kadronun farklı yeteneklere sahip oyuncuları var. Uzunlar şut atabiliyor, çabuk ayaklarıyla savunmada çok işe yarıyorlar, Ender içeriye penetre edip topu dışarıdaki şutörlere çıkarabiliyor, Sinan Güler sol eliyle bitirebiliyor... Hepsinin farklı farklı yetenekleri var. Önemli olan tüm bu yetenekleri bir yumruk haline getirebilmek. O yumrukla kazanabiliriz. Tribünlerin desteği mükemmel olacak. Ancak bunu birlikte sahada yapmak zorundayız. Başarmak için bir ayımız kaldı ve Fildişi Sahili maçıyla kapasitemizi göstereceğiz.


Sadece oyuncular ve teknik kadro için değil, tüm ülke için önemli bir turnuva bu. Beklentilerimiz çok büyük. Sizin Dünya Şampiyonası'ndan beklentileriniz neler?
Kazanmak istiyorum. Oyuncular madalya kazanmaktan söz ediyorlar, evet bu önemli bir başarı. Ancak ben her maça ayrı ayrı bakıp, hepsini kazanabileceğimiz kanısındayım. Finale kadar yürürsek Türkiye'nin şansı birçok takımdan daha fazla. Umarım takımdaki oyuncular da bu şekilde düşünüyorlardır. Şampiyon olmak. Eğer böyle düşünüyorlarsa ve birbirimize karşı olan sorumluluklarımızdan vazgeçmezsek çok büyük şansımız var. Çünkü harika oyunculara sahibiz.

1 yorum:

  1. rolando blackman'ı pek izleyemedik biz ama hakkında çok iyi şeyler duyduk..ayrıca videolardan izlediğimiz kadarıyla iyi bir takım oyuncusuydu..efes'e karşı koraç kupasında oynadığı birkaç maç hatırlıyorum ayrıca...saygımız sonsuz ama bir milli takımın yardımcı antrenörünün çıkıp ta "sinan güler sol eliyle bitirebiliyor" demesi hiç hoş değil...allah sonumuzu hayır etsin....

    YanıtlaSil